Петра Квитова достигна върхова форма в края на март, когато

...
Петра Квитова достигна върхова форма в края на март, когато
Коментари Харесай

Изненадите вече започнаха: Последната шампионка от WTA 1000 сериите е аут в Мадрид

Петра Квитова доближи върхова форма в края на март, когато завоюва трофея на WTA 1000 конкуренцията в Маями, само че при днешното си завръщане на корта бе надалеч от равнището, показано във Флорида, и се сбогува със мощния шампионат в Мадрид още след първия си дуел. Чехкинята, за която това бе първи мач от триумфа в Маями насам, не съумя да се възползва от възможностите си в срещата срещу световната №67 Юле Нимайер и след двучасова борба напусна надпреварата с крайното 6:7(11) 1:6. По този метод немската представителка продължава към третия стадий на шампионата, където ѝ следва да премери сили с поставената под номер 24 Елизе Мертенс.

Интензитетът в разиграванията бе висок още през цялото време на мача, защото всяка от двете състезателки опитваше да взима топката рано след отскока и да пласира ударите си надълбоко в противниковата половина. В заключителните геймове от сета качеството на сервиса на Квитова спадна, заради което германката получи четири благоприятни условия за пробив, в това число и два сетбола, само че никой от тях не бе материализиран - 5:5. Последва бърза замяна на пробиви, провокирала изиграването на тайбрек, в който Нимайер пропиля нови 4 сетбола, преди в последна сметка да успее да затвори сета в своя изгода от петия си опит.

Драматичният метод, по който международната №10 загуби миналата част, даде своето отражение върху представянето ѝ във втория сет, където тя изцяло бе отстъпила самодейността на съперничката си и не след дълго изостана с три пробива и 0:5. От своя страна, непоставената тенисистка прогресираше в играта си с всяка последваща минута и бе единствено въпрос на време да постави точка на дуела в своя изгода.

Her best win by ranking on clay
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР