Петра, която доскоро беше Петър, не може да емигрира от

...
Петра, която доскоро беше Петър, не може да емигрира от
Коментари Харесай

Петра, която беше Петър, не може да емигрира

Петра, която до неотдавна беше Петър, не може да емигрира от България. Транссексуалната мечтае да стартира отначало живота си в Турция, само че за момента това наподобява като неосъществим идеал. Причината е отводът на Върховния касационен съд (ВКС) да смени пола на Петра и по документи.

„ От седем месеца изучавам интензивно турски език. В момента, в който дипломите ми са преведени, паспортът и куфарът ми са подготвени, се свързах с локално правно бюро и се оказа, че оставането ми в Турция е съвсем невероятно поради документите ", споделя пред „ България Днес “ 24-годишното момиче, родено в тяло на мъж.

Горнооряховчанката се появява на този свят като мъж, само че още от дете стартира да се усеща като жена. Заради това цялостен живот Петра е отритвана от обществото, унизена в учебно заведение. В началото на 2022 година Христова си прави интервенция за промяна на пола. Гръцки лекари махат мъжкото й достолепие и й поставят гърди. След като се възвръща, Петра се заема с най-голямата си фантазия. Момичето пробва да смени документите си. Иска да е вписана като жена, с цел да може да си откри по-лесно работа и да води естествен метод на живот. Петра има магистърска степен по британска лингвистика и бакалавърска - по приложна филология. Българският съд не утвърждава настояването й и документите й остават с мъжките имена. Тогава Христова се обръща към юрист, да я съставлява в Страсбург, а Европейският съд прегледа делото й с приоритет. Така Петра се трансформира в първата транссексуална българка, съумяла да осъди България във френския град. Макар страната ни да е принудена да признае Петър за Петра, дни преди крайния период, в който документите  й би трябвало да бъдат заменени, Върховен касационен съд излезе с решение, че транссексуалните не могат трансформират юридически пола си.

„ От това ме беше най-страх фантазиите ми да стартират да пропадат " , не може да сдържи терзанията си Петря. 3аради мощния стрес тя стартира да получава още веднъж паникатаки. Състоянието се характеризира с къси, само че извънредно интензивни пристъпи на тревога, които са съпроводени от физическите признаци на боязън,  като ускорено сърцетуптене, зной, замаяност, трептене мускулно напрежение. Петра приема мощни медикаменти с цел да овладее здравето си. Въпреки това Христова е безапелационна, че няма да се откаже и ще търси правата си до дъно.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР