Петра, изпълнителката на Хищна хиена, Командира и още няколко чалга

...
Петра, изпълнителката на Хищна хиена, Командира и още няколко чалга
Коментари Харесай

Фолк фурията Петра: По-добра съм от Зука и далеч преди него рисувам

Петра, изпълнителката на „ Хищна хиена ”, „ Командира ” и още няколко чалга шлагера от средата на 90-те, от години живее в Кипър, където е щастливо задомена за милионера Джими. Певицата обаче постоянно е държала крепко стисната четка в ръце. Още като дете тя рисува – най-вече пейзажи. Голямата й фантазия е да запише гимназия по изобразително изкуства, каквото в родния й град Хасково няма.

Поради тази причина желае да отиде в Пловдив или в Казанлък, само че майка й е строга – не я пуска под претекст, че е прекомерно дребна, с цел да се оправя сама. Така известната русокоска се отдава на сериозните науки, непознатите езици и се осъществя в региона на музиката. „ Писаха смешни неща – Зуека ме бил въодушевил да рисувам. Моето ентусиазъм пристигна, когато бях на 5 годинки. В хола ни имаше картини от моята баба Петра, която е рисувала неповторимо добре. Вероятно съм взела дарбата й. Баща ми също рисува. Ходих на уроци, тъй като ученето в гимназия ми се размина. Попадала съм на доста положителни преподаватели и рисувам доста по-добре от Зуека. Моята уязвимост са пейзажите. Аз имам фото памет. Видя ли нещо, го запечатвам, а по-късно пресъздавам в най-малки елементи върху платното. Рисувам и в жанр флуид арт, натурализъм, сюреализъм, интериорни картини, които са шлагер сега. Подарявала съм много от работите си на другари. От предходната година ми се върти в главата концепцията да направя галерия в Хасково. Тогава поради коронавирус обстановката нещата не ми се получиха. Тази година ще подредя творбите си преди Коледа. Вече изпратих 50 от тях в България. Зарекла съм се половината от сумата да отида за щедрост към Ковид-отделението на хасковската болница ”, изяснява пре д „ Уикенд ” Петра.

Изпълнителката към този момент договаря с няколко галерии. Имало възможност към изложбата й да се прибавят и произведения на огромната й щерка – Аделина. Романтика, цветове и великолепие лъхало всяка картина на Петра. Тази година се оказала извънредно прочувствено наситена от към събития, най-важното било сватбата на щерка й Радостина. Младоженците сами организирали празненството и се погрижили даже за най-малките елементи. Менюто било фантастично гурме, а украсата била в италиански жанр и с доста лампички.

„ Беше доста крепко, тъй като кума си избра тим, кумата също и се почна едно надиграване на младежите. Първият танц на младоженците беше по моята ария „ Любовен грях ” по текст на Стефан Цирков. Много се разчувствах, не чаках толкоз приятна изненада. След среднощ ме подвигнаха да пея. Направихме дарове за дома, Димитрис им подари караоке уредба, с цел да могат да си пеят. По кипърска традиция донесох огромна свещ – висока съвсем колкото мен, за фамилията, с пожеланието в никакъв случай да не загасва любовта в живота им, да е цялостна къщата им с уют и благополучие, здраве, деца. За всеки посетител бяхме донесли кипърски сладки - курабии, пълнени с ядки, цвят от рози и шишенца, като във всяко беше подложен любовен стих от известни български поети. И тази самодейност беше на Джими.

Е, поплаках, до момента в който гледах по какъв начин гримират булката, само че това са естествени неща. Църковен брак, цивилен брак, автограф до вековно дърво край неповторим комплекс като палат ”, споделя Петра, която харесала зетя от пръв взор още преди 8 години. Като го погледнала, хищната хиена на фолка, установила, че това е индивидът за Радостина. За шанс, любовта им се запазила през годините. Зетят бил сериозен юрист, същински благородник и ерудиран млад мъж.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР