Петра – един от първите ученици по дуална форма на

...
Петра – един от първите ученици по дуална форма на
Коментари Харесай

Научихме се, че парите се изкарват с труд и трябва да ги ценим

Петра – един от първите възпитаници по дуална форма на образование, избрали Lidl за своята процедура, дружно с Чавдар Михайлов, шеф „ Продажби и логистика РД Равно поле “ в Лидл България
 
Теодора и Петра са от тези хубави образци, които ни потвърждават, че няма защо да се тормозим за младите генерации. Умни, амбициозни, любопитни и подготвени да поемат бъдещето си в свои ръце. Освен всичко друго, са част и от първия випуск в НФСГ, приключил дуалната форма на образование у нас по план на Австрийската камара – онази форма на образование, която дава опция на гимназистите по едно и също време да учат теорията на определената от тях специалност и да практикуват наученото в действителна работна среда. Резултатът е, че натрупат трудов стаж, получават заплащане, а след завършването си, с изключение на тапия за приблизително обучение, получават и удостоверение за професионална подготовка в влиятелна сфера, което ги прави изцяло подготвени да стартират работа по специалността си.
Теодора и Петра са измежду първите възпитаници в дуална форма на образование, избрали Lidl за своята професионална процедура. През последните 2 години – в 11 и 12 клас, двете възпитанички на НФСГ работят в магазините на веригата и виждат на процедура какво съставлява работата в търговията с бързооборотни артикули. „ Най-важното, което научих от своите ментори, е, че на първо място би трябвало да си целенасочен, проведен, порядъчен, да умееш да работиш в екип и да знаеш по какъв начин се ръководи екип “, по този начин Петра обобщава най-важните уроци, които ѝ дава практиката в Lidl. Теодора я добавя с това, че постоянно би трябвало да се стремиш да си задоволен от крайния резултат и когато искаш нещо, би трябвало да си доста порядъчен и да полагаш нужните старания, с цел да ти се получи.

Теодора дружно с Чавдар Михайлов, шеф „ Продажби и логистика РД Равно поле “ в Лидл България, който връчи специфични грамоти на учениците
 
 
 
И за двете девойки времето, прекарано в Lidl, освен ги учи на значими уроци, само че им дава и доста приятни моменти. „ Всеки от екипа ми помагаше, образоваха ме, непрекъснато ми посочваха нови и нови неща. Винаги се е работило в приятна атмосфера, имаше доста смях и положителни страсти “, споделя Петра. „ Бях доста стимулирана и имах голямо предпочитание непрекъснато да узнавам нови и нови неща, да работя, да опознавам екипа “, споделя и Теодора, като добавя, че „ виновност “ за това е имала нейната шефка, която съгласно думите ѝ е „ най-прекрасната на света “.
Петра е безапелационна, че сигурно би предложила Lidl като шеф, тъй като ѝ харесва това, че всичко е доста проведено, мисли се за хората, дава им се късмет за развиване и се работи с доста мотивация и хрумвания за развиване. Теодора също прави оценка високо обстоятелството, че във компанията има вероятност за израстване, личностно и кариерно развиване.
Това, в което и двете се убеждават, е, че пари не се изкарват елементарно. „ Когато желаеме пари от родителите ни, с цел да си купим нещо, да отидем на кафе с другари или на кино, би трябвало да сме наясно с това по какъв начин те са ги изкарали, какъв брой труд и старания са положили и да знаем, че би трябвало да ги ценим и да не ги харчим безсистемно “, споделя Теодора. Вярва, че младежите би трябвало да се учат на труд, да не се оплакват и да не разчитат на мама и тате, а непрекъснато да се развиват, да учат нови неща и да се провокират с разнообразни тематики и въпроси, върху които да мислят и разсъждават. Затова и двете към този момент гледат към идващите провокации – да продължат образованието си в Софийския университет и все по този начин самоуверено и решително да чертаят бъдещето си.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР