Петото издание на националния фолклорен събор "Ритъмът на България" ще

...
Петото издание на националния фолклорен събор "Ритъмът на България" ще
Коментари Харесай

Над 1000 самодейци събира Националният фолклорен събор Ритъмът на България в Ловеч

Петото издание на националния фолклорен събор "Ритъмът на България " ще събере в Ловеч 55 самодейни фолклорни обединения от цялата страна, или над хиляда реализатори, оповестяват уредниците.

Събитието ще се състои в двора на някогашната казарма на 25 и 26 септември. Организира се от национално читалище "Бяла Анаста 2016 "- гр. Ловеч, национално читалище "Напредък 1920 година " - с. Баховица и Модна къща "Перлита ", с поддръжката на Община Ловеч, оповестява Българска телеграфна агенция.

Откриването на събора е на 25 септември /петък/, от 19.00 часа, с концерт на Ива и Велислава Костадинови и Фолклорна групировка "Балкански огън " при национално читалище "Бяла Анаста " 2016.

Мариета Славчева от фешън къща "Перлита " уточни, че първоначално съборът е зародил като дребен локален фестивал, само че огромният интерес към него го е трансформирал в събитие с народен темперамент. Има концепция в бъдеще да е повече дни, поради възходящия брой участници.

Тазгодишното издание планува богата и разнообразна стратегия, без конкурсен темперамент. На 26 септември /събота/, участници от всички възрастови групи ще се показват с осъществявания от разнообразни жанрове на националното творчество. Вечерта обичайно ще има надиграване на представители на танцовите формации-участници, заяви Кристиан Костов от национално читалище "Бяла Анаста - 2016 година ".

От 18.00 часа е формалното закриване на събора, връчване на грамоти на всички участници и концерт и Фолклорна групировка "Балкански огън " при НЧ "Бяла Анаста " 2016.

По традиция съборът ще приключи с огромно общо хоро на посетители, аудитория и реализатори. Събитието е включено в Културния календар на Община Ловеч. Входът за публиката в двата дни е свободен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР