Петото издание на конкурса за чиста журналистика Web Report стартира

...
Петото издание на конкурса за чиста журналистика Web Report стартира
Коментари Харесай

Web Report 2022: Кои са най-добрите журналистически попадения?


Петото издание на състезанието за чиста публицистика Web Report започва с упоритостта да се трансформира в още по-оспорвано съревнование за журналистически попадения, оповестяват организираторите от най-големия български интернет портал Dir.bg.

Очакваме предложенията на надарени създатели с нюх към значимите за обществото вест, следствие, репортаж, същинска история, фотография, видео. Платформата към този момент е дейна и приема предложенията на новите кандидати за спечелили в другите категории, допълват от екипа на състезанието.

Точен мерник за публичните проблеми, персонален почерк на създателя и най-много – потребление на подкрепена с обстоятелства информация, са част от критериите, по които материалите ще бъдат оценени.

„ Пет следващи години търсим и продължаваме да намираме най-хубавите журналистически попадения в онлайн пространството. Web Report се трансформира в традиция, събирайки най-качествените материали на едно място, с цел да даде още една естрада на значимите събития, тематики и проблеми. Превърна се и в яростно състезание за сътрудниците, които не престават да отстояват чистата публицистика - тестваната информация, говоренето с обстоятелства, от време на време неуместните истини “, споделя оперативният шеф на Dir.bg Иван Брайков.

Миналата година състезанието награди 11 публицисти за тяхната забележителна работа по значими за обществото тематики. Участваха 97 създателя с близо 300 авторски материала.

Категориите: И тази година претендентите ще се борят в категориите Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и нововъведения, Култура и изкуство, Спорт.

Наградата за всяко първо място в категория и тази за млад създател е парична награда от 1000 лева Същите ще бъдат и специфичните награди, присъждани за най-хубави фото, видео и подкаст изявления.

Журито : Web Report 2022 резервира и друга своя традиция – да сплотява водещи експерти от конкурентни медии в журито си, осигурявайки най-компетентната и транспарантна оценка на претендентите. Водещи имена в българските медии ще четат и гледат, рецензират и правят оценка авторските материали: Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен ръководител на журито), Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (Журналист и публицист, СБЖ), Ива Дойчинова (Директор на Радио „ София “, БНР), Антон Хекимян (Директор „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “, bTV), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Българската асоциация на спортните журналисти), Евгени Димитров (Основател на организация „ Булфото “), Илияна Захариева (Директор „ Корпоративни връзки “, А1). Тази година към тях се причислява и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев и основният редактор на „ Мениджър Нюз “ Ирина Велева.

„ Конкуренти сме, само че сега работим дружно. В журито на Web Report има водещи имена от доста разнообразни медии, с цел да успеем да намерим в действителност най-хубавото в публицистиката в уебпространството. Постиженията се правят оценка от основни редактори, водещи и продуценти, пишещи публицисти с остро перо. Ако те задават критериите и правят оценка създателите, тъй като са експерти с дълготраен опит, можем да сме безапелационни, че сме избрали най-хубавите материали “, показват оргатизаторите от Dir.bg.

Изисквания и спомагателна информация:
  • Конкурсът е отворен за присъединяване в интервала 23 февруари - 13 май 2022 година
  • Заявките и материалите се одобряват единствено в електронен формат на имейл адрес
  • Одобрените за присъединяване журналистически материали ще бъдат оповестени в специфичната категория „ Участници “ в уеб страницата на Dir.bg , където може да бъде открита и цялостната информация за състезанието, условията към материалите и какво още е належащо, с цел да кандидатствате.
  • Подробности можете да намерите и във
  • За да бъдат утвърдени материалите за присъединяване в Web Report, те би трябвало да са написани на верен български език, да подсигуряват за достоверността на информацията посредством препратки и цитиране на истинските източници и да показват своя създател.
  • Важно условие е материалът да е оповестен в интервала 01.2021 - 23.02.2022.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР