Петото издание на „Алея на книгата” в София започва днес

...
Петото издание на „Алея на книгата” в София започва днес
Коментари Харесай

Стартира петото издание на „Алея на книгата”

Петото издание на „ Алея на книгата” в София стартира през днешния ден и ще продължи до 17 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. Пътуващото книжно ревю ще спре в центъра на столицата в пешеходния сектор на бул. „ Витоша”, от статуята на Алеко Константинов на пресечката с бул. „ Патриарх Евтимий” до ул. „ Гладстон”. Официалното разкриване е от 17.00 часа в Литературния ъгъл откъм бул. „ Патриарх Евтимий”.
„ Алея на книгата” е част от Календара на културните събития на Столична община.
В осемнадесет шатри ще се разположат над 50 български издателства, а както всяка година, част от „ Алея на книгата “ е и Литературният ъгъл - със специфична културна стратегия, включваща министър председатели на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца. „ Алея на книгата” е отворена за посетителите от 10.00 часа до 20.00 часа.
Тази година уредникът на събитието е Асоциация „ Българска книга”, която си партнира с Българската национална телевизия по акцията „ Прозорец към родината” и на Алеята ще бъде ситуиран пункт за даряване на книги и образователни пособия, предопределени за деца от българските учебни заведения в чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР