Петорното убийство в Нови Искър шокира цялата страна. Екзекуцията се

...
Петорното убийство в Нови Искър шокира цялата страна. Екзекуцията се
Коментари Харесай

Извънредно и само в БЛИЦ! Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов обяви кой може да има мотив за петорното убийство и отхвърли някои версии!

Петорното ликвидиране в Нови Искър шокира цялата страна. Екзекуцията се случи на връх Нова година, а за закононарушението е обвинена жена. Агенция БЛИЦ потърси за експертен коментар някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов. - Г-н Йорданов, какъв човек би трябвало да има претекст да извърши сходно ликвидиране?
- Очевидно това е човек, обвързван със фамилията. Предполагам, че става въпрос за битово ликвидиране. Мотивите са строго персонални. Самото осъществяване на действието е съпроводено с тежък психиатричен проблем.

- През последните години бяхме очевидци на няколко пъти по какъв начин татко избива фамилията си и след това поставя завършек на живота си. Възможно ли и тук това да се е случило?
- Тези случки не са толкоз доста. Но сигурно тази версия не е настояща.

- Възможно ли е спор за пари да е причина за закононарушението?
- Не мисля, че човек, който живее на това място, разполага с такива пари, които са провокират всеобщо ликвидиране.



- Мислите ли, че изтезанието е била авансово замислена?
- Тук е явно, че става въпрос за нещо, което е добре измислено и осъществено, значително точно. Битовите убийства нормално се разкриват в къси периоди, само че тук може би нещата ще се забавят известно време. Но въпреки всичко мисля, че всички сходни закононарушения се разкриват и чакам скоро да разберем кой е причинителят.

- Излезе информация, че дамата, която е търсена по отношение на ликвидиране, е открита мъртва.
- Информацията е излязла от един човек, който е употребен като проект на разположение при огледа. Все още няма публично изказване от Министерство на вътрешните работи или от прокуратурата. Така че не бих се заел с сходна теза.

- Способна ли е жена да извърши такова всеобщо ликвидиране, тъй като до в този момент в България няма подобен случай?
- В България не помня да е имало такова съществено закононарушение от жена. Не виждам причина да разделяме престъпността на мъжка, женска или на база на етнос. Престъпността е идентична. Но аз чакам относително бързо да се разкрие убийството. Най-вече заради обстоятелството, че е осъществено от такива хора не са редовно ангажирани с незаконна активност и не знаят по какъв начин да прикриват следите си.

Интервю на Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР