Петокласникът Златомир Захариев от град Велики Преслав получи специална награда

...
Петокласникът Златомир Захариев от град Велики Преслав получи специална награда
Коментари Харесай

Петокласник с приз от „Полицай на годината“

Петокласникът Златомир Захариев от град Велики Преслав получи специфична премия за цивилен принос към работата на полицията в годишното издание „Полицай на годината“. На тържествена гала в четвъртък в столицата 10-годишното момче взе оценката за проявена предвидливост, бдителност и детективски качества, помогнали му за откриване на кражбата на велосипед на негова другарка. Наградата му беше връчена от зам.-главния секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Георги Арабаджиев.  p1150304

Както „Труд“ писа, в края на юни в полицейското ръководство във Велики Преслав родителите на момиче съобщили, че е откраднато колелото му. То било паркирано пред входа на жилището им. През октомври колелото било открито и върнато на собственичката му, с помощта на Злати. Наблюдателният възпитаник разпознал аления велосипед на своята другарка по цвета на рамката, до момента в който въртял педалите с другари в града. Последвал момичето, което го карало и видял къде живее. Докато следвал девойката Злати претърпял повреда – счупил ос, само че траял пеш. После съобщил в полицията адреса. Униформените незабавно направили инспекция.

Така изяснили, че колелото е сменило няколко притежателя за два месеца. Било е открадното и след това потрошено е изхвърлено под един мост в града. Клошар го намерил и го продал за 5 лв. на родителите на момичето, което Злати наблюдавал. Те му сменили седалката и ремонтирали счупените елементи.

Злати не инцидентно е толкоз добър криминалист – той е наследник на служител на реда, учи в СУ „Панайот Волов“ в Шумен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР