Петокласник беше настанен с решение на Районния съд в Козлодуй

...
Петокласник беше настанен с решение на Районния съд в Козлодуй
Коментари Харесай

Терорист на деца подлуди институциите, пращат го в специално заведение, защото у дома над 10 души не могат да го контролират

Петокласник беше настанен с решение на Районния съд в Козлодуй във възпитателно учебно заведение – пансион, поради серия от противообществени прояви и побои в учебно заведение. Предложението е постъпило от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни /МКБППМН/, откакто нито едно от другите пет възпитателни ограничения, който са му били наложени не е дала резултат, написа Бул нюз бг.

От събраните по делото доказателства е видно, че против малолетния В.М.П., досега са водени пет възпитателни каузи, като всички са формирани през предходната година. По първите две от тях му е била наложена най-лека мярка – „ Предупреждение”. След като тя не е дала никакъв резултат при третото дело към този момент е постановено „ Задължение за присъединяване в съвещания и обучение”.

Петокласникът обаче не се е трогнал изключително и траял да буйства, като за това е бил подложен под образователен контрол, който също не е дал позитивен резултат. Момчето освен не се е поправило, само че и единствено от началото на годината има най-малко пет документирани побоя над свои съученици. От прокуратурата обобщават, че за интервала от 12 януари до 20 декември междуведомствената комисия е била затрупана от сигнали за експанзията на петокласника, като след деянията му има и обири.

От делото излиза наяве още, че момчето живее с още 10 души в една къща и никой не реализира надзор над него. Майката и бащата са безработни, като устоят четирите си деца с помощи, а майката рови и в контейнерите за боклуци. Установено е още, че петокласникът не върви постоянно на учебно заведение, като от началото на образователната година досега има 146 неизвинени отсъствия. Само през месец декември предходната година има регистрирани два побоя над негови съученици, без да е провокиран по някакъв метод. Освен това е заплашвал с нож възпитаници от класа си, като и деца, които не познава и с които няма взаимоотношения, като едно от тях даже страдало от онкологично заболяване. Въпреки всички подхванати ограничения, измежду които диалози с родителите, срещи с педагогичен консултант и директно наблюдаване в междучасията, експанзията му траяла.

Пред съда В.М.П. обяснил арогантното си държание с това, че няма другари и всички в учебно заведение се заяждат с него, поради което ги бие. Майка му също оправдава дейностите на момчето с това, че не го приемали в учебното заведение и го обиждали, и е поискала от съда да му дадат финален късмет и да не го пращан в поправително учебно заведение.

И съдът, и всички ангажирани институции обаче са на мнение, че момчето живее в рискова среда, без наставнически надзор и всички опити да му бъде въздействано по различен метод са изчерпани и поради това е наложена крайната мярка – настаняване във възпитателно учебно заведение – пансион.

Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР