Петнайсет мигранти, от които 11 мъже и 4 жени, всички

...
Петнайсет мигранти, от които 11 мъже и 4 жени, всички
Коментари Харесай

Още 15 мигранти са спасени от морето край гръцкия остров Лесбос

Петнайсет мигранти, от които 11 мъже и 4 дами, всички от африкански генезис, са били открити от чиновници на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците край гръцкия остров Лесбос, заяви АНА-МПА.

Те са декларирали, че са оживели от потъването на лодка край острова в ранните часове през вчерашния ден. До момента при корабокрушението на лодката към 2 ч. тази нощ е доказано, че са починали общо 17 души – 16 дами и един юноша на 15 години. Други 10 дами бяха избавени по-рано.

По свидетелства на избавените пасажерите са били към 40, само че все пак издирвателната интервенция продължава.

Продължава издирването на оживели и при потъването на друга лодка с мигранти край гръцкия остров Китира. До момента по публични данни са избавени най-малко 80 души, а 15 са в неопределеност.

Гръцкият държавен представител Янис Иконому упрекна, че Турция не извършва уговорките си по интернационалните контракти, като разрешава на мигрантите да отплават от крайбрежията ѝ. От своя страна министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис при идването си през днешния ден за срещата на Европейската политическа общественост в Прага прикани всички страни да си сътрудничат за секване на мрежите за трафик на хора.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР