Петнайсет деца от квартал "Селеметя" в Русе, който е с

...
Петнайсет деца от квартал "Селеметя" в Русе, който е с
Коментари Харесай

15 деца от ромски квартал в Русе са ваксинирани против морбили

Петнайсет деца от квартал "Селеметя " в Русе, който е с преобладаващо население от ромски генезис, са имунизирани срещу морбили за три дни. Това оповестяват от общинската администрация в крайдунавския град.

Това бил първичният резултат от работата на експертите по план "Социално включване посредством услуги за ранно детско развиване в Община Русе. Десетки срещи в домовете на фамилии с дребни деца осъществили детският педиатър, здравната сестра, обществените служащи и психологът посредством посредниците.

Екипът на плана предвижда вълна за непринудено ваксиниране на новородени и деца до седемгодишна възраст с пропуски в имунизационния календар.

От общинската администрация осведомят, че мобилната работа на терен предшества "Дните на отворени порти " за опциите на безплатна грижа по плана.

Те ще се състоят на 25 февруари и 1 март тази година в Центъра за интегрирани обществени услуги в постройката на филиал "Светилник " на детска градина "Червената шапчица ". Целта е да се покажат на място опциите за безвъзмездни прегледи и съвещания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР