Петнадесет общини ще получат 98.4 млн. лв., които ще имат

...
Петнадесет общини ще получат 98.4 млн. лв., които ще имат
Коментари Харесай

15 общини ще инвестират 98.4 млн. лв. в нови автобуси и зарядни станции

Петнадесет общини ще получат 98.4 млн. лева, които ще имат опция да влагат в планове, свързани с устойчива подвижност, и по-конкретно в електробуси и зарядни станции. Средствата се обезпечават по линия на Националния проект за възобновяване и резистентност. Регионалното министерство оповестява, че оценката на подадените оферти по процедурата „ Екологосъобразна подвижност “ е завършена.

Около 28 млн. лева е личният принос на локалните управляващи. Всички те са кандидатствали в партньорство с други общини и с оператори на социална услуга за транспорт на пасажери.

Проектите плануват да бъдат доставени 97 нови транспортни средства с нулеви излъчвания, както и да бъдат построени 68 зарядни станции. В 7 общини ще бъдат внедрени интелигентни транспортни системи. Ще бъдат създадени или обновени Генералните проекти за организация на придвижването на 15 общини, а в 17 общини ще бъдат изпълнени инфраструктурни ограничения в поддръжка на пешеходци и велосипедисти, включително ще бъдат построени съвсем 30 км велоалеи.

Припомняме, че към този момент редица огромни градове в страната обновиха градския си превоз с електробуси. Пример за това е Стара Загора, където в придвижване са 33 електробуса.

Изпълнението на плановете ще способства за реализиране на главните цели на процедурата, които са свързани с поддръжка за устойчивата градска подвижност посредством ограничения за развиване на екологични, безвредни, функционални и енергийно ефикасни транспортни системи. Освен това ще докара до икономисване на обществен запас поради предстоящото по-ниско ползване на сила. Проектите ще допринесат и за осъществяване на ефикасна съгласуваност сред градските и селските региони.

Проектите, които получават финансиране, са на следните общини:
Община Казанлък, в партньорство с Община Павел Баня,Община Айтос в партньорство с Община Карнобат,Община Асеновград в партньорство с Община Садово,Община Пазаржик в партньорство с Община Пещера,Община Габрово в партньорство с Община Севлиево, Община Враца в партньорство с Община Монтана,Община Велинград в партньорство с Община Ракитово, Община Сливен в партньорство с Община Ямбол,Община Ловеч в партньорство с Община Троян,Община Самоков в партньорство с Община Ихтиман,Община Хасково в партньорство с Община Свиленград и Община Харманли,Община град Добрич в партньорство с Община Добричка,Община Петрич в партньорство с Община Сандански и Община Ботевград,Община Шумен в партньорство с Община Търговище,Община Перник в партньорство с Община Брезник.
Условия за осъществяване на утвърдените вложения, както и план на контракт за финансиране по процедурата са налични на страницата на Министерство на регионалното развитие тук.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР