Петнадесет милиона нови инфекции с хепатит С и 1,5 милиона

...
Петнадесет милиона нови инфекции с хепатит С и 1,5 милиона
Коментари Харесай

15 милиона нови инфекции с хепатит С могат да се избегнат до 2030 г.

Петнадесет милиона нови инфекции с хепатит С и 1,5 милиона смъртни случая в резултат на болестта в света могат да се избегнат до 2030 година, в случай че се приложат ограничения, свързани с предварителната защита, откриването и лекуването му, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.

Този прогрес подхожда на 80-процентно понижаване на новите инфекции с хепатит С и на 60-процентно понижаване на дължащите се на болестта смъртни случаи спрямо 2015 година Изследването има за цел да се откри доколко поставените от Световната здравна организация цели за премахване на хепатит С са постижими.

"Унищожаването на вируса на хепатит С е извънредно амбициозна цел, която се нуждае от усъвършенствана предварителна защита и по-добро разкриване на заболяването в най-засегнатите страни, измежду които Китай, Индия и Пакистан - съобщи ръководителят на проучването Алистър Хефернан от Импириъл колидж в Лондон. - Постигането на сходно понижаване се нуждае от стратегия за разкриване на болестта и бързо увеличение на краткосрочните лечения до 2030 година "

"Погледнато в международен мащаб, се счита, че 71 милиона души са хронично инфектирани с вируса на хепатит С и че 10-20 % от тях ще получат затруднения в резултат на заболявянето, като да вземем за пример цироза и чернодробен рак, които предизвикаха над 475 000 смъртни случая през 2015 година - означиха учените. - През последните няколко години смъртните случаи в резултат на заразяване с хепатит С се усилиха. " Появата на директни антиретровирусни медикаменти през 2014 година революционизира терапиите, позволявайки в над 9 от 10 случая засегнатите от заболяването да бъдат излекувани.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. "Лансет ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР