Петна по дивана, може да се появят по всяко време

...
Петна по дивана, може да се появят по всяко време
Коментари Харесай

Петна по дивана? Какво почистване ще свърши работа?

Петна по дивана, може да се появят когато и да е на годината и няма, никакъв смисъл да чакате до пролетното разчистване с цел да ги отстраните. Принципно, колкото по-бързо пристъпите към пране на меката мебел, толкоз по-голям е шанса, петната да бъдат отстранени.

Замислете се. Ако тръбата на водата у дома се спука, сигурно няма да чакате лятото, тъй като тогава е удачно да се прявят поправки... Същото е с петната по дивана и тяхното, настояват специалистите от Мебеле ЕООД. Ето няколко съвета за това, какво разчистване ще свърши работа, в случай че бутнете кафето си върху дивана.

На първо място би трябвало да запомните, че изпадането в суматоха е неприятен асистент, тъкмо толко, колкото опитите за „ унищожаване “ на петното с подръчни средства. И макар, че почистването на мека мебел в домашни условия, може да докара до съществени проблеми, в случай че следвате рекомендациите на експертите, може нещата да минат наред.

След образуването на леке, е значимо да попиете течността с нещо, което по-късно може да изхвърлите. Вземете кухненска хартия и попийте течността от дивана, натискайки повъхността на дамаската, само че не прекомерно мощно. Със същия триумф, може да попиете с хавлиена забрадка, стига да сте сигурни, че по-късно може да я изперете.

Ако решите сами да изперете дивана, запомнете, че в множеството препарати за разчистване на тапицерии, има високо наличие на избелващи субстанции. Това нормално постанова тестването на препарата върху дамаската и това, по какъв начин тя реагира, върху някое по-скрито място на дивана. На образец, ниско долу на гърба му. Никога не използвайте почистващ препарат в съсредоточен тип. Дозирайте препарата с вода, съгласно рекомендацията на производителя и неговите указания.

Добра концепция е след третирането с препарат, да „ извлечете “ петното с прахосмукачка, която може да смуче вода (водосмукачка). В противоположен случай рискувате разтворената нечистотия да потъне на долу в дивана, а третираното леке да стане още по-голямо.

Не търкайте петното с четки чието влакно е прекомерно твърдо и жестоко. Съществуват дамаски, които изобщо не подлежат на разчистване, посредством механично отнасяне, още повече с сходни четки. За, това обаче няма елементарен метод за инспекция.

Почистването, което ще ви свърши най-хубава работа е, от компания за професионално разчистване. Фирмите, които се занимават с решаването на сходни проблеми, нормално разполагат с професионална почистваща техника и набор от профилирани препарати за премахване на всевъзможни петна, от всевъзможни тапицерии.

Друг основен миг е, че в множеството такива компании работят хора с доста съществени познания и опит, за това, по какъв начин се реагира в сходни обстановки. По-добре им се доверете, още преди да сте си похарчили парите, за покупка на почистващи препарати от близкия супер. Освен всичко има възможност „ хубавият препарат “ от супера, да не ви свърши работа, а в най-лошия случай, да повреди тапицерията на дивана ви окончателно...

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР