Петлолният бос Георги Самуилов, собственик на Инса ойл, ще купи

...
Петлолният бос Георги Самуилов, собственик на Инса ойл, ще купи
Коментари Харесай

Георги Самуилов купува „Градски транспорт“ АД

Петлолният необут Георги Самуилов, притежател на Инса ойл, ще купи общинският дял във банкрутиралата компания „ Градски превоз – Пловдив ” АД, в случай че съветниците разрешат договорката на сесия през днешния ден.

Самуилов е декларирал капиталовото си желание посредством „ Петрол енерджи ” ЕООД.

Акциите в бившето транспортно сдружение са 66 608 с цена 1,04 лв. всяка и съставляват 2,84% от капитала на някогашния общински транспортьор.

Фирма „ Градски превоз – Пловдив ” АД е оповестена в неплатежоспособност през октомври 2019 година и не прави транспорти, а синдикът Николай Митов има напътствие от Окръжен съд да стартира да осребрява имуществото и да погасява задълженията.

Преди няколко месеца Общинският съвет беше взел кардинално решение за продажбата на акциите, чиято оценка е направена от експерт.

През 2021 година „ Петрол енерджи ” е придобила на търг с скрито наддаване 5,77% от капитала, или 135 235 акции.

Според разпоредбите общинският дял би трябвало да бъде препоръчан на акционерите – „ Транс сити ” АД  и „ Петрол енерджи ”.

„ Транс сити ”, посредством която през 2006 година Ангел Батаклиев купи 67% от капитала на сдружението, е оповестена в неплатежоспособност. Затова компанията на Георги Самуилов има право да закупи акциите на Общината.

С преустановяване на присъединяване на Община Пловдив в тогавашното общинско сдружение се поставя завършек на дългата и трагична сага, в която беше премахнат и тролейбусният превоз.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР