Петкратният световен шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо претърпява доста възходи

...
Петкратният световен шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо претърпява доста възходи
Коментари Харесай

Лоренсо останал без спирачки в Катар, радва се, че не пострада

Петкратният международен първенец в MotoGP Хорхе Лоренсо претърпява много възходи и падения напоследък. Испанецът мина нелоша предсезонна подготовка, само че още с първия кръг от сезон 2018 техниката стартира да го спъва. Лоренсо остана без спирачки в хода на надпреварата на катарската писта " Лосаил " в неделя и бе заставен да скочи от мотора си и дружно с него да приключат присъединяване си от Гран При на Катар в чакъла. Попитан какво се е случило на пистата, Хорхе отговори сбито: " Интересен въпрос ".
Everyone believes in himself when they are up, the hard part is believe in yourself when you are down. #JL99 #QatarGP pic.twitter.com/KRTJEKmOV4
— Jorge Lorenzo (@lorenzo99) March 20, 2018
" Стараех се да употребявам спирачките по-малко и тъкмо когато се почувствах по-бърз от водача в надпреварата и се пробвах да изпреваря Яноне на четвъртия завой, усетих, че нямам спирачки. Трябваше да скоча, с цел да избегна стената. Късметлия съм, че не се случи на първия завой с 300 км/ч, тъй като историята ми щеше да е друга. За благополучие, случаят стана, когато карах със 180 км/ч ", показа Лоренсо.

Пилотът обаче съумява да откри и положителни страни – мотоциклетът е бил кадърен да победи: " Мисля, че можех да се боря за победа. Без казуса със спирачките можех да остана с лидерската група. Тогава всичко щеше да е допустимо – победа, пето място. За първи път обаче бях по-бърз през втората половина, в сравнение с през първата в надпреварата ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР