Петкратният световен рали шампион Себастиен Ожие е дал ултиматум на

...
Петкратният световен рали шампион Себастиен Ожие е дал ултиматум на
Коментари Харесай

Ожие е дал ултиматум на Ford преди да премине в Citroen

Петкратният международен рали първенец Себастиен Ожие е дал ултиматум на Ford да положат повече старания и да дават по-голяма поддръжка на тима му M-Sport, който се състезава с коли Ford. Тяхната бездейност е предиздвикала французинът да се върне в Citroen.
Ожие и M-Sport завоюваха купите в Световния рали шампионат (WRC) предходната година като частен отбор и с това си заслужиха обещания от Ford по-голяма поддръжка през 2018-а.

" В края на предходната година Ford изглеждаха стимулирани да ни оказват помощ да изпълним напредък и да надскочим равнището си, само че за злощастие тази година се разочаровах ", съобщи Ожие пред френското издание L'Equipe. " Дадох на Ford ултиматум: или получаваме публична поддръжка, или ще приема оферта от различен тим. Беше мъчно решение. Никога не е елементарно да се вземе толкоз огромно решение. Прекарах две страхотни години в M-Sport и постигнахме страхотни неща. Не е загадка, че се усещах уютно в този отбор и работата с Малкълм Уилсън бе доста приятна. Не беше елементарно да реша да ги напусна. От друга страна, без действителна помощ от Ford ставаше все по-трудно "

Ogier picks Citroen for his 2019 #WRC seat, deal now officially announced:https://t.co/6RUCoyj0u4
— Autosport (@autosport) September 28, 2018
Ожие ще стартира последните три кръга като трети в генералното класиране на шампионата, зад заводските водачи надлежно на Hyundai и Toyota Тиери Нювил и От Танак. Французинът има вяра, че в случай че не успее да победи и двамата на тазседмичното рали Англия, очакванията му за купа ще се изпарят.

" Ако желая да задържа възможностите си живи, би трябвало да ги победя този уикенд. В Испания и Австралия може да се случи всичко. Но рали Англия е съревнование, което доста одобрявам. Условията там са подли, само че с това носят и благоприятни условия ", добави Ожие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР