Петкратният шампион Анди Мъри (Великобритания) отпадна в първия кръг на

...
Петкратният шампион Анди Мъри (Великобритания) отпадна в първия кръг на
Коментари Харесай

Анди Мъри отпадна в първия кръг на турнира в Куинс

Петкратният първенец Анди Мъри (Великобритания) отпадна в първия кръг на шампионата на трева в лондонския Куинс Клъб с награден фонд 2,345 милиона евро.

Бившият номер 1 в света Мъри загуби от седмия в схемата Алекс де Минор (Австрия) с 3:6, 1:6.

36-годишният шотландец беше в серия от девет следващи победи след две поредни трофеи в сериите " Чалънджър " на тревна настилка в Сърбитън и Нотингам в предходните две седмици, само че против полуфиналиста в Куинс клъб от 2021 година Де Минор той не съумя да се опълчи. 

Австралиецът, който има един трофей на трева в Ийсбърн през 2021 година, взе 10 от последните 12 гейма в мача, с цел да победи. Така за място на четвъртфиналите той ще играе против аржентинеца Диего Шварцман, който се оправи с квалификанта Макензи МакДоналд (САЩ) с 6:2, 6:4.

Вторият в схемата Холгер Руне реализира първа победа на трева в професионалната си кариера, откакто се оправи с Максим Креси (САЩ) със 7:6(4), 7:6(3) при дебюта си в шампионата. Русе, който пласира 10 аса, навакса закъснение от 1:4 гейма в първия сет, който завоюва с тайбрек, а втората част мина без пробиви, като във втория тайбрек датчанинът дръпна с 5:1 точки по пътя си към крайния триумф.

Следващият противник на датчанина ще бъде участващият с " уайлд кард " представител на домакините Райън Пенистън, 265-и в международната класация. Пенистън отстрани на старта французина Юго Юмбер с 6:4, 6:2./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР