Петкратният олимпийски шампион Йоханес Клаебо спечели класическия спринт при мъжете

...
Петкратният олимпийски шампион Йоханес Клаебо спечели класическия спринт при мъжете
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо спечели класическия спринт при мъжете от Световната купа по ски-бягане

Петкратният олимпийски първенец Йоханес Клаебо завоюва класическия спринт при мъжете от 15-ия стадий от Световната купа по ски-бягане във Фалун (Швеция).

Норвежецът изпревари с 1,1 секунди финландеца Лаури Вуоринен, който приключи втори. Челната тройка се добавя от сегашния лидер в генералното класиране на Световната купа норвежецът Харалд Остберг Амундсен, който отстъпи на Клаебо с 1,4 секунди.

Амундсен продължава да води с 2513 точки пред Клаебо с 2370, Ерик Валнес 2034 и други До края на сезона остават още два старта, които ще се проведат този уикенд.

При дамите успеха още веднъж е за Норвегия. Спечели Кристин Ставос Шистад с 1,2 секунди пред шведката Лин Суон, която стана втора. Трета е олимпийската шампионка и четирикратна международна шампионка от Швеция Йона Сундлинг, която отстъпи на норвежката с 1,6 секунди.

Лидерката за Световната купа, американката Джесика Дигинс, олимпийска шампионка и двукратна международна шампионка, отпадна от конкуренцията на четвъртфиналите. Дигинс е отпред с 2536 точки, пред Лин Сван от Швеция с 2405 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР