Петкратният носител на световната купа Бразилия излиза срещу Южна Корея

...
Петкратният носител на световната купа Бразилия излиза срещу Южна Корея
Коментари Харесай

Южна Корея се изправя на пътя на Бразилия към мечтаната шеста световна титла

Петкратният притежател на международната купа Бразилия излиза против Южна Корея в следващ осминафинал от Световното състезание в Катар. “Селесао ”, които са един от главните кандидати за купата, изиграха два впечатляващи дуела в първите си две срещи в груповата фаза, когато завоюваха с против Сърбия и Швейцария, с помощта на които се класираха първи в подреждането.

Южна Корея пък се трансформира в следващата сензация в Катар, откакто доближи тази фаза с помощта на гол в добавеното време в последния си дуел против Португалия, което оформи цялостен поврат и им донесе трите точки.
 Неймар към този момент тренира с тима, ще бъде в групата против Южна Корея Неймар към този момент тренира с тима, ще бъде в групата против Южна Корея
Треньорът на южноамериканците Тите направи цели девет промени в дуела против Камерун, когато Бразилия загуби, само че това даде опция да главните играчи да получат отмора. Поражението им обаче означаваше, че за пръв път от 1994-а в Съединени американски щати няма нито един тим, който да е спечелил и трите си дуела в групата. От “селесао ” обаче най-вероятно още веднъж няма да имат опция да разчитат на огромната си звезда Неймар като титуляр, само че съставът има задоволително качествени играчи, които да опитат да компенсират неналичието.
 Изключителен поврат на Южна Корея против Португалия изхвърли Уругвай и Гана от Мондиал 2022 Изключителен поврат на Южна Корея против Португалия изхвърли Уругвай и Гана от Мондиал 2022
Възпитаниците на Пауло Бенто станаха един от трите азиатски представителя на 1/8-финалите на шампионата и евентуално ще излязат спокойни, с цел да се насладят на комплицираната задача да играят против Бразилия, от които изгубиха с 5:1 единствено преди няколко месеца. Интересен факт е също по този начин, че двата отбора са водени от съотборниците на клубно равнище Ричарлисон за “селесао ” и Хюн-Мин Сон за корейците.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР