Петкратната олимпийска шампионка в пистовото колоездене Лора Кени призна, че

...
Петкратната олимпийска шампионка в пистовото колоездене Лора Кени призна, че
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Лора Кени искала да се откаже от колоезденето заради спонтанен аборт

Петкратната олимпийска шампионка в пистовото колоездене Лора Кени призна, че при започване на годината е била на прага на това да приключи спортната си кариера, защото е била прочувствено на ръба след импровизиран аборт в деветата седмица през ноември и интервенция по премахване на фалопиева тръба през януари поради извънматочна бременност.

През август предходната година на Олимпийските игри в Токио 30-годишната британката завоюва златния орден в дисциплината медисън, а брачният партньор и Джейсън Кени стана най-титулуваният английски олимпиец в историята със седем златни оценки, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Имах възприятието, че се проваляхме във всичко. Януари бе дъното и аз бях на прочувствено на ръба. Без Джейсън щях да съм се отказала от всичко и да зарежа кариерата си. Дори нямаше да карам колело ", сподели британката.

" Но премислих всичко и взех решение, че се нуждая от това да карам колелото си още веднъж. Това е нещото, което съм правила през последните 13 години. Това е моето несъмнено място. Трябваше да погледна доста неща в вероятност и да помисля за тях. Да си кажа " Защо върша това? Защото ме прави щастлива! " И да обикна колоезденето повече от всеки път ", добави Кени.

В четвъртък се откриват Игрите на Британската общественост в Бирмингам, а от петък са стартовете в пистовото колоездене, което ще бъде единствената спортна конкуренция, която се организира в Лондон. Лора Кени ще бъде една от огромните звезди на шампионата, като тя ще показва Англия.

" Не знам какво да чакам от себе си, тъй като присъединяване в Игрите на Британската общественост не беше в проектите ми. В проектите ми беше сега да виждам нашето бебе. Чувствам се по-спокойно след като и да било и се веселя, че още веднъж ще мога да карам пред домашна аудитория ", сподели още Кени.

Лора и Джейсън има един наследник - Алби, който се роди през 2017 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР