Петков заяви, че в края на миналата седмица е провел

...
Петков заяви, че в края на миналата седмица е провел
Коментари Харесай

Кирил Петков: Службите трябва да бъдат реформирани и заради Шенген

Петков съобщи, че в края на предходната седмица е провел срещи в Австрия с представители на парламентарно показани партии, както и с техния външен министър. Темата е била Шенген.

 

" Това, което те обявиха, че най-големият въпрос, по отношение на тяхното несъгласие е сигурността на миграционните потоци, сигурността на границите, осведомителна сигурност ", изясни Петков.

По негови думи е получил уверението на премиера, че се прави всичко допустимо да бъдат уверени Австрия и Нидерландия, че страната ни е подготвена за Шенген, само че това е отговорност освен на държавното управление, само че и на Народно събрание. " Ето за какво през днешния ден входираме законите за службите сигурно ", разгласи Кирил Петков. Според него службите би трябвало да бъдат реформирани, а доверието към тях нараснало.

 

" Едновременно с това знаем, че сътрудниците от ГЕРБ сега демонстрират непълна подготвеност в този миг на поддържат законите. Надявам се да трансформират това виждане, тъй като се надяваме Шенген да е толкоз огромен приоритет за тях, колкото и за нас. Един от огромните цели, с цел да подкрепим това държавно управление дружно, беше влизането ни в Шенген. Надявам се да не се изчаква да пристигна ротацията, с цел да можем да предвижим въпроса за Шенген ", разяснява Петков.

Атанас Атанасов съобщи, че законопроектите касаят смяна в метода, по който се ръководят обособените звена, а този въпрос бил обсъждан неколкократно.

 

" На този стадий този законопроект за обединение на службите не го внасяме, тъй като няма поддръжка, само че не се отхвърляме от него - да има един разследващ орган ", уточни Атанасов.

По отношение на митингите на енергетиците и миньорите, Кирил Петков съобщи, че най-хубавият метод е да се седне на една маса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР