Петков с първи крачки назад: Няма да издава заповед за

...
Петков с първи крачки назад: Няма да издава заповед за
Коментари Харесай

Новият премиер: уклончив за Скопие, предпочита първата му поява в Брюксел да не е тази седмица

Петков с първи крачки обратно: Няма да издава заповед за документа през днешния ден, няма и ограничения против повеишението за цената на тока
Новоизбраният министър-председател с първи крачки обратно. Отлага заповедта за зеления документ за четвъртък. Това стана ясно след изказването на Кирил Петков, след

Премиерът даде поръчка още през вчерашния ден от трибуната на Народното събрание, че през днешния ден ще издаде заповед за зелен документ за чиновниците в Министерския съвет. Той удостовери думите си и тази заран по време на речта си на стопански конгрес. Часове по-късно се оказва, че това няма да се случи денс. Мотивът на Петков след съвещанието на кабинета е, че би трябвало да се направи разбор. Той изясни, че изследването ще се прави до четвъртък, след което ще се реши юридически по какъв начин тъкмо да се случи.

На въпрос на публицисти по какъв начин ще бъдат обслужвани жителите, които вървят за документи във ведомствата, той беше безапелационен, че документът щял да важи единствено за администрацията, която трябвало да дава образец.

Петков стъпва обратно и в друга наболяла тематика – цената на тока, вода и газа. Очакваше се, че през днешния ден след разискване на съвещанието ще има оферти за ограничения за справяне с рецесията. Уви това не се случи. И този сектор ще прави разбор. Срокът за него е 24 часа.

Освен че няма предложение за справяне с гръмкия напредък на цените на тока и парното  Петков заподозря и КВЕР в наклонност да разгласят покачването тъкмо във вчерашния ден.

„ Учуден съм, че се случи тъкмо през вчерашния ден когато се заклех. Аз поставих клетва, а вечерта видях това в новините. “, изясни той.

На въпрос дали е осведомен с предлагането на бизнеса за държавна отплата от 217 лева министър председателят съобщи: „ Бизнесът ни е приоритет, само че първо би трябвало да забележим дали не можем да намелим цените “.

Кирил Петков разгласи, че на съвета на Европейски Съюз в Брюксел тази седмица ще отиде президентът Румен Радев. По-димите му самият той не бил сършил никаква работа и по тази причина трябвало да си остане у нас.

„ В момента, поради рецесията с наводненията, а и тъй като не сме създали тук, аз не желая в този момент да бъде първата ми демонстрация в Брюксел. Румен Радев ще отиде на съвета “, изясни той.

По отношение на рецесията с наводненията той съобщи, че чака оценка, с цел да може страната да се погрижи. Той не изясни по какъв начин тъкмо ще се случи това.

Петков изясни пред публицисти и диалогът си с макендонският си сътрудник Зоран Заев и повтори, че в най-кратък период ще стартира сформирането на работни групи.

„ Поставихме си най-кратки периоди за сформиране на работни групи, освен за история само че и за просвета и стопанска система. Надяваме се да сме подготвени с тях през януари. Преговорите би трябвало да напреднат в действен проект. Надграждането би трябвало да е на база на действителна работа, а не политическо говорене “, съобщи министър председателят Петков.

Министър-председателят не разяснява взетото през днешния ден от минисътрите на външните работи на Европейски Съюз решение за налагане на нови наказания на Русия, в случай че предприеме нови дейности по отношение на Украйна. Той акцентира, че излиза от съвещание на кабинета и не е квалифициран по тематиката.

„ Аз съм декларирал, че ние сме позициите на  партньорите на Европейски Съюз и НАТО. Първо ще се срещна защо става дума. България ще заеме позиция според нашите ползи, както и тези на Европейски Съюз “, изясни Петков.

На въпрос на публицисти дали се обмислят нови ограничения в страната, при покачване на случаите на ковид той съобщи, че чака отчети от здравните управляващи.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР