Петков потвърди, че е искал зам.-министър Кирил Ценкин да бъде

...
Петков потвърди, че е искал зам.-министър Кирил Ценкин да бъде
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Кирил Петков поиска бившия му личен бодигард за шеф да отговаря за изборите

Петков удостовери, че е желал зам.-министър Кирил Ценкин да бъде назначен за изборите, тъй като " Исках да има почтен човек отпред на щаба! "
Не е имало напън върху Живко Коцев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи е подал оставка на персонално главния. Това съобщи вътрешният министър в оставка Калин Стоянов след закритото съвещание на Народно събрание. 

Коментарът на силовия министър идва, откакто министър председателят в оставка съобщи, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е под сериозен напън от страна на министъра от месеци.

" От месеци ми е казвал, че има напън да напусне, защото не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, ситуацията става доста мъчно ", разяснява акад. Николай Денков.

Калин Стоянов отхвърли тези изказвания.

Запитан за бъдещето му в длъжностен кабинет на Димитър Главчев, Стоянов сподели, че до този миг не е имало диалог с него.  

Относно това дали върху самият него като вътрешен министър е оказван напън, Калин Стоянов изясни, че съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е желал зам.-министър Кирил Ценкин да бъде началник на оперативния щаб за изборите.

“Аз му отговорих, че няма по какъв начин лице от политически кабинет да бъде там ”, разяснява Стоянов, след което акцентира, че в неговия кабинет не е идвал нито Бойко Борисов, нито Асен Василев, а единствено Кирил Петков.

Калин Стоянов добави, че има доста погрешни изказвания по негов адрес.

“Никога не съм познавал, срещал, чувал Мартин Божанов - Нотариуса. Единствената конструкция, която работи по проблема, това е Главната дирекция, под мое управление. Дали е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, това съставлява държавна загадка. Тази информация може да се изиска от прокуратурата или съда ”, добави вътрешният министър в оставка. 

От страна Кирил Петков последва изказване, с което скочи с нови обвинявания против вътрешния министър Калин Стоянов.
Петков удостовери, че е желал зам.-министър Кирил Ценкин да бъде назначен за изборите, тъй като " Исках да има почтен човек отпред на щаба! "
„ Свидетели сме на започването на най-мръсните акции. Вчера арести на висши длъжности лица в митници без изясненост, през днешния ден изчезва основният секретар, Калин Стоянов излъга, че не знае какво се случва с Коцев ”, разгласи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред публицистите в Народното събрание.

По-рано Калин Стоянов изясни, че съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е желал зам.-министър Кирил Ценкин да бъде началник на оперативния щаб за изборите.

„ Исках да има почтен човек отпред на щаба на изборите. Господин Стоянов е имал двама шефове-Борисов и Пеевски. Готов съм да отида на детектор на лъжата ”, съобщи Петков.

Ценкин е индивидът от НСО, който се е грижил за защитата на Кирил Петков в интервала, в който беше министър председател. Той беше подложен за зам.-министър на вътрешните работи.

Ген. Атанас Атанасов изясни, че по време на закритото чуване в пленарна зала Калин Стоянов е отказал да даде информация по отношение на Нотариуса и е нарушил закона.

“Ще забележим по какъв начин да действаме по отношение на това нарушаване ”, закани се Атанасов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР