Петков бе посрещнат добре в западната ни съседка. В самолета

...
Петков бе посрещнат добре в западната ни съседка. В самолета
Коментари Харесай

Премиерът Петков кацна в Скопие

Петков бе посрещнат добре в западната ни съседка. В самолета българският министър председател се е опитал да беседва и с публицисти.

Визитата идва директно откакто Ковачевски стъпи в служба. Освен това идва и скоро откакто България почисти позицията си по отношение на РСМ по време на съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност, призован от президента Румен Радев. На него бяха обрисувани главните линии, които София ще следва в преговорния развой. Позицията ни остана без смяна. По време на срещата бе реализиран консенсус външната политика на София по отношение на интеграцията на Западни Балкани да следва рамката на подписания през 2017 година Договор за другарство и добросъседство, както и признатата от 44-тото Народно заседание рамкова позиция. България упорства да се съблюдават правата на македонските българи.

До тук се стигна след решението на България да наложи несъгласие върху преговорната рамка за присъединението на РСМ в Европейския съюз. С това на процедура се попречи на главен приоритет на блока - разширение на въздействието в района Западни Балкани. Заедно с РСМ членка на Европейски Съюз би трябвало да стане и Албания. Заради решението на София се стигна до задънена улица в договарянията с РСМ във връзка с евроинтеграцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР