Петко Симеонов е социолог, популярен български учен, писател, политик, един

...
Петко Симеонов е социолог, популярен български учен, писател, политик, един
Коментари Харесай

Социологът Петко Симеонов: Ние сме РЕПУБЛИКА!

Петко Симеонов е социолог, известен български академик, публицист, политик, един от създателите на. Той бе член на Клуба за поддръжка на гласността и преустройството, основан на 3 ноември 1988 година и участник в Кръглата маса. Също по този начин беше и първия шеф на вестник „ Демокрация “, както и  депутат от в Седмото Велико народно събрание. Петко Симеонов беше шеф на Агенцията за задгранична помощ (януари 1991 – юли 1992).  Напусна през юли 1991 година с първата вълна на „ отлюспване “. И основа Българска партия либерали. През 1996 година се отдръпна от дейна политическа активност.

В момента властващите партии посредством съединеното болшинство в Народното събрание работят все едно член първи на конституцията " България е република с парламентарно ръководство " им обезпечава правото на тоталитарна власт. Те дефинират обществено изповядваната идеология в страната, те дефинират какви политически възгледи се толерират у нас и какви под една или друга форма се глобяват или неглижират, те дефинират кое е вярно и кое не в правосъдната система, те персонално дефинират ръководителите на регулаторните органи...

Все едно на 12 юли 1991 година сме заменили " управителната роля на партията " с " управителната роля на болшинството в Народното събрание ".

Ние сме РЕПУБЛИКА!

Първо - властта и правата не са наследствени! И да поправяш конституцията като изричаш, че е належащо, с цел да могат децата ти да получават права, е безсрамие. Да не отваряме дума за законите, свързани с наследяването на материални активи, а оттова и статус.

Второ - салдото сред управляващите и институциите е ненарушим. Не може да има тирания на болшинството в Народно събрание! (А в тази ситуация става дума за неколцина, чийто изповеден запис е прочут на всички.)

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР