Петко Русанов, блогърДнешните събития може би са изненада за мнозина,

...
Петко Русанов, блогърДнешните събития може би са изненада за мнозина,
Коментари Харесай

Руската съпротива срещу Путин се превръща в мощен фактор

Петко Русанов, блогър

Днешните събития може би са изненада за мнозина, само че това е върхът на айсберга. В тази обява няма да приказвам с имена, а с означения, тъй като роднините на тези хора се намират във към момента не освободена Русия. За тази опозиция съвсем не се приказва, едно заради осведомителната завеса, само че и заради липса на интерес от медиите.
А нея я има и демонстрира, че в съветското общество има такива, които са подготвени в името на свободата, да дадат своя живот.
Нека ясно разграничим нещата. Пасивната опозиция против настоящия режим се състои в набези на военкомати, горене на описи, отводи да се отиде в армията. Едно съпоставяне -за една година война

1500 украинци са наказани за дезертиране,

а на телефона даден от украинска страна за уговаряне сдаването в плен на руснаци са се обадили 20 хиляди, само че с пъкълът, който е сега на бойното поле това число пораства.
По-интересното е другата дейна опозиция. Политическата съпротива е слаба и даже неотдавна представителят на легиона Цезар ги прикани за по-голяма интензивност. Неин ослепителен представител е шахматистът Гари Каспаров, който е чест посетител по студията. Той е коментаторът от Кръгозор Кац, предава от самата Русия и е знамение, че не е смълчан. Другата страна са митингите. Те рядко влизат в новините, само че в Москва, Петербург са многохилядни.

Друг тип митинги са в отбрана на избрани лица. В Хабаровск наред с митингите срещу войната, се стачкува и в отбрана на губернатора Фургала, който е в изострен спор с Москва поради опълчването на модела натрапен от нея - корупция и персонално облагодетелстване.

Но най-впечатляваща е

въоръжената опозиция

Тя доста рядко влиза в новините, без значение че всеки ден от Владивосток до Белгород нещо гореше. Украйна нямаше потребност да праща диверсанти. В Русия има съветско отклонение на придвижването " АТЕШ ". Другото отклонение е в Крим и е от кримски татари. Движението е на всички места и по тази причина гори всичко - от цистерни с гориво, до институти и пространства. Вероятно сред него и украинското ГРУ има връзка, тъй като диверсиите по жпелозопътните линии са тяхно дело.

Последно се спирам на легиона „ Свободна Русия ". Доброволците се появиха последните месеци от войната, само че обявиха своето наличие в нюзфийда месец след началото на съветската инвазия. Негово лице е някогашен шеф на банка с псевдоним " Цезар ". Най-младият член на легиона е на 19 години и това са едни от най-боепособните елементи на ВСУ. Те бяха на всички места, където е горещо и са формирани от някогашни съветски офицери, спецназовци, бойци, които не желаят да се бият в съветската войска. С последните акции те демонстрираха, че не са мит, а действителна бойна мощ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР