Петко Петков, по-известен като Петко Стрелеца, е завел дело срещу

...
Петко Петков, по-известен като Петко Стрелеца, е завел дело срещу
Коментари Харесай

Петко Стрелеца заведе дело срещу държавата и ЕС с рекорден иск от 1 млн.лв.

Петко Петков, по-известен като Петко Стрелеца, е завел дело против страната и Европейския съюз, представляван от Европейската комисия у нас, с рекордния иск от 1 милион лв..

Исковата молба е входирана във Великотърновския областен съд, само че дело към момента не е планувано,защото се чакат документи от институциите, призовани на съд. Те са Прокуратурата на Република България, Висшият правосъден съвет, както и министърът на финансите. 

Претенцията е за обезщетение за претърпени вреди от противозаконното държание на Районна прокуратура в Горна Оряховица за времето от 1 август 2010 година до 14 март 2014 година, написа " Труд ". 

Преди 5 години по време на акция за лишаване на нелегално оръжие от вкъщи на Петко Петков, той умъртви баретата Емил Шарков и рани няколко негови сътрудници. Сега Стрелеца е в Ловешкия затвор с доживотна присъда без право на подмяна. Исковата молба на наказания е от 15 страници. До в този момент той изпращаше до разнообразни инстанции и до медиите хартиени писма на ръка. Сега очевидно е имал положителни учители зад решетките и се е срещнал с всички закони,които съгласно него,са нарушили човешките му права.

След над 20 отхвърли на разнообразни юристи да поемат делото му,за негов необикновен представител най-накрая е назначен юрист Венцислав Фоти от Велико Търново.

57-годишният затворник се е срещнал в Ловешкия затвор с другия наказан до живот Георги Вълев. Сега Стрелеца потегля по стъпките на Вълев, който води каузи против всички вероятни ведомства, в това число и против енергото. Затворниците са освободени от държавни такси и Петко Стрелеца няма да заплати даже стотинка за желае си от 1 млн. лева Петко Стрелеца е написал, че 4 година бил заставен от прокуратурата и полицията да търпи противозаконни инспекции и насилствена изолираност в личния си дом под непрекъсната опасност да го вкарат в лудница, където с лекарства да го подлудят и да го унищожат физически и душевен с една едничка цел-да му вземат къщата, тъй като няма наследници. С тази интродукция стартира исковата молба на пандизчията.

Според него тормозът почнал на 1 август 2010 година,когато бил свикан от кварталния по тъжба от съседите му. Същата година и след следващ разпит пред къщата му в Лясковец били спрели 5 полицейски автомобила. Униформените почнали да чукат и звънят по вратата на жилището, а Петко ги питал кой ги праща и те споделили,че е Районна прокуратура в Горна Оряховица. После през два-три дни обстановката се повтаряла и най-после се стигнало до щурма от 14 март 2014 година През миналите четири години Петков написал над 200 тъжби до 43 институции, медии, авторски излъчвания, интелектуалци и така нататък Никой обаче не му се притекъл на помощ. Вместо да му помогне, страната му пратила баретите.

Стрелеца се базира на хартата за правата на индивида,на ред европейски нормативи, на конституцията и на разнообразни решение на висши съдилища. Към съда той е изтъкнал 21 доказателствени претенции, които също са цялостен парадокс. Най-скандалните претенции са обаче – показване на бюджета на Главна прокуратурата за времето от 2010 до 2014 година, кадрови досиета на прокурори и техните имуществени заявления плюс заплати и награди, пощата да показа пощенските разписки с писмата, които е пращал Петко Стрелеца и майка му Стефанка до разнообразни държавни институции и неправителствени организации през въпросните четири години. Затворникът цитира имената на избрани прокурори, служители на реда и чиновници. Замесени са още куп имена в това число и това на основния прокурор Сотир Цацаров.

След като тръгне делото, Петко щял да уточни четирима очевидци, които да бъдат разпитани за неговите несгоди и тормоз.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР