Петият премиер на Австралия от 2013 г. насам - Скот

...
Петият премиер на Австралия от 2013 г. насам - Скот
Коментари Харесай

Камери спипаха Меркел да прави нещо невиждано в Буенос Айрес, австралийският премиер в ступор

Петият министър председател на Австралия от 2013 година насам - Скот Морисън, евентуално ще елементарни на немския канцлер Ангела Меркел за бързата инспекция на него и биографията му преди тяхната среща, съобщава Блиц.

Докато двамата сядаха за срещата си по време на Г-20 в Буенос Айрес, камерите уловиха по какъв начин Меркел чете от лист систематизирана информация за Морисън, като там имаше и негова фотография.

Това развесели доста от феновете, наблюдаващи събитието и не на последно място австралийците.

Правителството на Австралия отхвърли случилото се да е притеснително за която и да е от двете страни.

" От екипа на Ангела Меркел без подозрение просто се бяха погрижила за това тя да е осведомена добре, " съобщи през днешния ден австралийският министър на търговията Саймън Бирмингам.

Според него е постоянно срещано в сходни къси бележки да има и фотография, с изключение на биографията на даден водач.

Според мнозина обаче, цялата тази обстановка е била малко неловка, осведоми BBC.

" Кой е този човек? Австралийците евентуално са наясно с сложната обстановка, в която е Меркел, " написа през днешния ден The Sydney Morning Herald.



Австралия имаше шестима разнообразни министър председатели (без втория мандат на Кевин Ръд), откогато Меркел стана канцлер на Германия през 2005 година Тя се е срещала минимум с петима от тях.

Морисън зае поста през август, откакто неговият предходник Малкълм Търнбул бе заставен да напусне от негови съперници в Либералната партия.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също е попитал Морисън за смяна в лидерската позиция, когато двамата се срещнаха по-рано по време на срещата на Г-20 в Буенос Айрес.

" Просто обсъдихме събитията, " съобщи Морисън за диалога си с Тръмп.

Дясноцентристката коалиция на Морисън продължава да ръководи с държавно управление на малцинството и изостава зад опозицията на лейбъристите в социологическите изследвания.

Австралийците се чака да гласоподават в парламентарни избори през идната година, най-вероятно през май.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР