Петиция срещу статута първа дама за президентската съпруга във Франция

...
Петиция срещу статута първа дама за президентската съпруга във Франция
Коментари Харесай

Тръгна подписка срещу регламентирането на статута на Бриджит Макрон

Петиция " против статута „ първа дама ” за президентската брачна половинка във Франция Бриджит Макрон към този момент събра над 150 хиляди подписа.

Кампанията започва преди две седмици и се надява да блокира плана на френския президент Еманюел Макрон.

" Няма причина, заради която брачната половинка на президента да може да получи бюджет от обществени средства ", се твърди в петицията на change.org, стартирана от Тиери Пол Валет, който се показва като " актьор, художник и създател " и " зает жител ".

" В момента Бриджит Макрон разполага с екип от двама-трима сътрудници, както и двама секретари и двама чиновници по сигурността и това е задоволително ", се споделя в текста, който акцентира подтекста на " спестявания ", който желае да прави държавното управление.

" Ние осъждаме остро всички сексистки офанзиви против Бриджит Макрон ”, някогашна преподавателка на президента и 25 години по-възрастна от него и " не слагаме под въпрос уменията ѝ ", се споделя в текста.

" Въпреки това, в продължение интервал на морализиране на френския политически живот ", с приемането от началото на август на законопроект, който не разрешава наемането на близки родственици в екипа от сътрудници на политиците, „ ние не можем да подкрепим самодейността за специфичен статут на брачната половинка " на президента.

Адресирана до президента и неговия министър председател Едуар Филип, петицията събра повече от 152 хиляди подписа. По време на акцията за президентските избори Еманюел Макрон уточни, че брачната половинка му ще има " социална роля ", в случай че бъде определен в Елисейския замък, с цел да излезе отвън " френското двуличие ", само че без да и се „ заплаща от данъкоплатците ".

Въпросът за статута на първа дама бе издигнат предходната седмица в Народното събрание, когато се разглеждаше процесът на повдигане на морала на политическия живот. Депутатите от радикалната левица защитаваха на вятъра възбраната за сътрудници на президента да не могат да бъдат привличани близки родственици, както това се отнася за членове на държавното управление или Народното събрание, оповестява БГНЕС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР