Петиция, с която се настоява за освобождаване от такса мост

...
Петиция, с която се настоява за освобождаване от такса мост
Коментари Харесай

Русенци ще искат отпадане на таксата за преминаване през „Дунав мост“


Петиция, с която се упорства за освобождение от такса " мост " на колите от Русе, започнаха русенци, съобщи БГНЕС. Само за ден са събрани над 100 подписа и акцията интензивно продължава в интернет. Акцията е предизвикана от предлагането на румънската Национална компания за ръководство на пътната инфраструктура, която планува колите с гюргевска регистрация да не заплащат такса, когато минават Дунав мост в посока Гюргево-Русе. Решението ще бъде гласувано румънското държавно управление този месец.

Петицията, чийто създател е русенецът Левен Колев, желае реципрочно деяние от българска страна. " Смятам, че по този начин е редно и хората от два прилежащи града би трябвало да пътуват свободно, без да се лимитират с голям брой такси. Все отново живеем в граничен район и постоянно пътуваме до Гюргево и Букурещ. Трябва двете прилежащи страни да сме по-отворени едни към други, би трябвало даже да си знаем езиците, тъй като Русе и Гюргево са два партньорски града ", изясни Левен.

Русенци поддържат концепцията, тъй като от дълго време считат, че таксата за прекосяване на Дунав мост би трябвало да отпадне за жителите на двата града. В момента на излизане от България се заплащат 4 лева, а при излизане от Румъния – 3 евро. Петицията ще бъде отворена за подписи до края на февруари, след което ще бъде импортирана в държавното управление и при омбудсмана.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР