Петиция с искането за оставката на културния министър Атанас Атанасов

...
Петиция с искането за оставката на културния министър Атанас Атанасов
Коментари Харесай

След клипа на културния министър: Тръгна петиция с искане за оставка

Петиция с настояването за оставката на културния министър Атанас Атанасов потегли в интернет. Десетки хора подлагат на критика остро държанието му.

„ Пределът на допустимост по повод наличието на Атанас Атанасов от позиция на неговите функционални отговорности като министър на културата, както и във връзка с персоналното му държание в публичните - културни и професионални среди е дефинитивно изчерпан”, написа в

Ето и цялостния й текст:

Министър Атанас Атанасов /Наско/ привнесе в актуалната културна обстановка в страната за първи път:

1. Широко огласено флиртуване със личната си неукост, необразованост и некомпетентност в персонален проект, допълнени с не по-малката липса на познания, професионални благоприятни условия и управителен опит по повод едно от най-чувствителните управнически сфери в страната, каквато е тази на културата.

2. Тотално игнориране на отговорности си на главен проводник на държавната културна политика - респективно развиване на културата като народен приоритет. Липсата на визия за развиването на българската просвета, респективно стратегия със съответни индикатори е съпроводена от тотално непознаване работата на финансовите механизми в тази област.

3. Физическо неявяване от най-важните конгреси, които са свързани с концептуални полемики, финансиране, надзор и/или доклад. Малобройните му обществени изяви всъщност не дадоха отговор на нито един значителен въпрос, а свенливата усмивка допълваше фарсовата глупост в отговорите на някои от тях.

4. Блокаж на построени и отработени административни и управнически механизми във повереното му ведомство /НФК/, както и тяхното несъобразно по отношение на закона, непохватно и субективно прекрояване без нужната в такива случаи обосновка.

Тези „ приносни “ моменти, проявяващи се с такава изразителност в общото държание на министъра /Наско/, следва да бъдат допълнени от сияйната аура на една рутинна отпадналост, в която блестят:

-Липсата на потенциал във връзка с управнически и културен мениджмънт;

- Отсъствие на експертност в нито една от вероятните културни сфери;

-Тотална некомпетентност във връзка с проблемите на голямата част от националните, районните и локалните културни институции /изключение читалището в с. Татарево/;

-Непознаване с културните взаимоотношенния на страната ни в областта на интернационалното съдействие и европейските програми;

-Невъзможност да се дефинират и осъществят даже краткосрочни цели в границите на ведомството.

В подмяна на всичко това сме очевидци на детски усмивки, слушатели сме на заклинателно изречения, на нежни лапсуси и форми на държание, от които на човек му става неловко. Опитите изброеното дотук да бъде прикрито и замазано от споделени във Facebook нежни страсти, премрежени погледи от морно скланяща се глава и прочие похвати, е държание на вулгарен прелъстител предлагащ евтини услуги /не културни/. Това по никакъв начин не се връзва с публичните показа за отговорност и премереност на държанието, да не приказваме за символната значителност на поста Министър на културата.

Авторитетът на всяко ведомство /Министерство на културата не прави изключение/ е значително функционалност и на това, какъв човек заема този пост. Ако описаната дотук тотална липса на професионални благоприятни условия е базисна за сриването на репутацията на една институция, личностното държание, което показва сегашния министър е нагла, демонстративна, перверзна насмешка с цялото общество и българската просвета. Изтърваната от сегашния министър фраза от следващата му ексхибиционистична изява „ че го няма от известно време “ би трябвало да бъде изменена от нас - „ НИКОГА НЕ Гражданско отделение Е ИМАЛО И НЕ ТРЯБВА ДА Гражданско отделение ИМА “, написа още в петицията, в коята към този момент са се подписали над 750 души

Припомняме, че по-рано довечера в изявление по bTV Атанасов отхвърли да е използвал опиати или алкохол и бе безапелационен, че в никакъв случай не е взимал неразрешени вещества. Атанасов сподели още, че въпросното видео от кабинета му в Министерство на културата е снимано напълно умишлено. Че това е бил единственият късмет да насочи вниманието към МК. „ Няма да подам оставка”, разгласи министърът на културата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР