Петиция до Европейската комисия за независимо разследване на обвиненията за

...
Петиция до Европейската комисия за независимо разследване на обвиненията за
Коментари Харесай

Независимо разследване за Иванчева и Петрова се иска с петиция до ЕК, която всеки може да подпише онлайн

Петиция до Европейската комисия за без значение следствие на обвиняванията за рушвет към Иванчева и Петрова започнаха уверените в тяхното набедяване жители и някогашни сътрудници в Община „ Младост ”. Адвокат Николай Хаджигенов изиска от съда директно лъчение на последното съвещание на втора инстанция, което е планувано за на следващия ден.
Всеки, който има подозрения за виновността на Иванчева и Петрова може да се причисли към петицията в уеб страницата change.org ТУК. Сезирани са персонално ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, зам.-председателят Вера Йоурова, виновна за човешките права и комисарят по правораздаване Дидие Рейндерс. Събирането на подписи към този момент се случва с огромна интензивност.

Текстът на петицията до европейските комисари гласи:

„ Призоваваме за цялостно и без значение следствие на обвиняването против Десислава Иванчева и Биляна Петрова в искане и взимане на рушвет. Независимият кмет на регион „ Младост “ в София и нейният заместител бяха задържани през април 2018 година с пари, хвърлени в служебната им кола с редица нарушавания на правата на индивида. Иванчева и Петрова са претърпели ужасяващи двадесет и пет месеца неистини, операции, унижения, закани и утежняване на здравето им, вследствие на дейностите на Специализираната прокуратура и двете инстанции на профилираните съдилища. Прокуратурата споделя неистини в правосъдната зала и пред медиите, до момента в който профилираните съдилища подценяват всички доказателства за оправдаване на двете дами и издават оптимални присъди без действителни доказателства за виновност. Дори основният прокурор непосредствено призна в изявление за национална телевизия, че процесът против Иванчева и Петрова е политически. Единствената виновност на двете дами е, че започнаха да разкриват закононарушенията на ръководещата партия в България и че съумяха да спрат презастрояването в квартал „ Младост “.”

„ Съдебният състав сподели с делата си, че няма желание независимо да прегледа доказателствата. Ясно е, че този съд е подвластен и че процесът против нас е политически, както самият Иван Гешев призна в изявление за Българска национална телевизия на 17.04.2019.”, споделя в страницата си във Facebook Биляна Петрова с апел към хората да подпишат петицията. Десислава Иванчева показа през днешния ден в своята страница видео, в което с Биляна Петрова демонстрират по какъв начин в съвсем всички томове по делото липсва прошнуроване, номериране на страниците, печати и подписи, налични задрасквания на цели документи без създател на тези задрасквания, липса на списък на обособените документи в досиетата и други нарушавания. На 14 май двете разгласиха запис от СРС, който ги оневинява и който липсва в делото.

Утре, 20 май от 10:00 часа е последното съвещание на Апелативния профилиран углавен съд с пледоариите на юристите и подсъдимите. Адв. Николай Хаджигенов е изискал от съда съвещанието да се снима и предава директно в интернет заради ограничаването за наличие на медии и жители в правосъдната зала. Едва след началото на съвещанието обаче ще стане ясно дали ръководителят на състава Георги Ушев ще позволи това. Ако не бъде позволено лъчение онлайн, жителите, подкрепящи Иванчева и Петрова ще органзизират митинг пред Специализирания съд на ул. „ Черковна” 90, заяви за Фрог Петър Кърджилов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР