Петимата ученици от Националната финансово-стопанска гимназия, които намериха и занесоха

...
Петимата ученици от Националната финансово-стопанска гимназия, които намериха и занесоха
Коментари Харесай

Наградиха петимата ученици, намерили и върнали портфейл с пари и документи

Петимата възпитаници от Националната финансово-стопанска гимназия, които откриха и занесоха в полицията портфейл с пари и документи, през днешния ден бяха наградени от Столичната дирекция на вътрешните работи и от гимназията, в която учат. За постъпката на деветокласниците ви разказахме в специфичен репортаж предходната седмица.

На 11 октомври покрай гимназията деветокласниците Мартин, Теодор, Борислав,Виктор и Генади намерили портфейл. В него са оказали български пари и валута на стойност към 3000 лв., както и документи. В столичното 5-то РПУ портфейла занесъл Мартин.
старши комисар Ивайло Иванов, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Аз съм извънредно горделив и благополучен с тази постъпка, тъй като в днешно време за жалост доста рядко ставаме очевидци на такива неща. Аз се веселя, че имаме такива младежи, това демонстрира, че нашето общество е към момента живо, будно. И се надявам, популяризирайки този случай, да дадем образец, религия за останалите. Те са образец за подражателство, това е една доста човешка постъпка, тъй като сами знаем, че с тези пари можеше да се случи нещо напълно друго.  Петима възпитаници откриха и върнаха портфейл с огромна сума пари и документи Петима възпитаници откриха и върнаха портфейл с огромна сума пари и документи
Петима деветокласници от столичната Финансово- стопанска гимназия откриха и върнаха портфейл с огромна сума пари, кредитни и дебитни карти и документи...

Днес петимата получиха от Столична дирекция на вътрешните работи грамоти, значки и плакети. Както и пожелания в миналото да станат служители на реда. Засега обаче Мартин Захариев мечтае за личен бизнес. Казва, че се е сложил на мястото на индивида, изгубил документите си.
Мартин Захариев, 9 клас, НФСГ: Честно казано се изненадах, не чаках да стане нещо такова, просто ги върнахме и си бяхме на другия ден изцяло обикновено, отново на учебно заведение, отново се прибираме, естествените неща, които вършим всички.
Не очаквахте премия?
- Не, не съм очаквал нищо.
И учебното заведение награди учениците си за достойната постъпка, всеки от тях получи грамота и парична премия. Полицаите пък си пожелаха на следващия ден заран новините да не стартират с убийства и произшествия, а с такава вест - за младежи, върнали портфейл на притежателя му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР