Петимата морски пехотинци загинаха при самолетна катастрофа в САЩ, предаде

...
Петимата морски пехотинци загинаха при самолетна катастрофа в САЩ, предаде
Коментари Харесай

Петима морски пехотинци загинаха при самолетна катастрофа в САЩ

Петимата морски пехотинци починаха при самолетна злополука в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на информация от Корпуса на морската пехота на Съединени американски щати, заяви Българска телеграфна агенция.

Жертвите са били на борда на аероплан " Оспри ", който се е разрушил през вчерашния ден в калифорнийската пустиня покрай границата с щата Аризона. Самолетът се разрушил по обед локално време, до момента в който изпълнявал образователна задача в далечен регион на Калифорния на към 185 километра източно от Сан Диего и на към 80 километра от Юма, Аризона.

" Скърбим за загубата на нашите морски пехотинци в тази трагична акцидент ", сподели в свое известие генерал-майор Брадфърд Гиринг, техният командващ офицер.

Самолетът " Оспри " е хибрид сред аероплан и хеликоптер. Той излетява като хеликоптер, след което витлата му се завъртат в хоризонтална позиция и машината продължава полета си като аероплан.

Преди вчерашната злополука в злополуки със самолети " Оспри " бяха починали 46 души, заяви в. " Лос Анджелис таймс ".

Този вид машини са считани за рискови от някои хора. На 18 март тази година при друга сходна злополука отново с подобен аероплан починаха четирима морски пехотинци в Норвегия.

Разработката на самолета също беше белязана от смъртоносни произшествия, като през април 2000 година акцидент в Аризона аргументи гибелта на 19 морски пехотинци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР