Петимата български моряци, сред които и капитанът на кораба “Рожен”,

...
Петимата български моряци, сред които и капитанът на кораба “Рожен”,
Коментари Харесай

Българските моряци от кораба Рожен се прибраха у дома

Петимата български моряци, измежду които и капитанът на кораба “Рожен”, към този момент са вкъщи. Рано тази заран те са пристигнали във Варна, заяви за Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Параходство “Български морски флот” кап. Александър Калчев.

На 5 август плавателният съд беше един от трите кораба, натоварени със зърно, които отплаваха от Украйна. Вчера " Рожен " беше освободен след инспекция на Съвместния координационен център и отплава за Англия.

Подробности вижте във включването на Нора Бочева.

Реално, по време на престоя им в Черноморск, не е имало риск, защото там военни дейности не се водеха. Екипажът на кораба получаваше постоянно доставки на храна и вода, а през април част от моряците бяха заменени.

След 6 месеца, на 5 август от Черноморск корабът “Рожен’” отплава към Босфора. В Истанбул част от екипажа беше сменен, също и допълнен. На турския бряг слязоха 5-мата моряци, които рано тази заран дойдоха във Варна. Докато " Рожен " беше в Истанбул, екипажът му беше допълнен до 17 души.

Корабът мина през Босфора и се насочи към Англия, която е крайната точка за доставката на товара му.

За на следващия ден, когато е планувана публична конференция на изпълнителния шеф на Параходство “Български морски флот” и капитана на кораба “Рожен”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР