Петима цивилни, сред които един туземен водач, загинаха в протестите,

...
Петима цивилни, сред които един туземен водач, загинаха в протестите,
Коментари Харесай

В протестите в Еквадор вече има петима загинали

Петима цивилни, измежду които един автохтонен лидер, починаха в митингите, които раздрусват Еквадор от една седмица поради покачването на цените на бензина, съобщи Франс прес.

Първата жертва е мъж, който бил прегазен в неделя в южната провинция Асуай. Другите четирима са починали в столицата Кито при към момента неизяснени условия.

Досега се знаеше за един умрял и 766 задържани. Освен това в продължаващите от една седмица митинги има и минимум 122 ранени по данни на Червения кръст.

Осем служители на реда - седем мъже и една жена бяха арестувани от еквадорски туземци демонстрати в северната част на Кито.

Бившият президент на Еквадор Рафаел Кореа отхвърли като "глупости " изказванията, че заговорничи с президента на Венецуела Николас Мадуро да дестабилизира настоящето еквадорско държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.

В изявление за АП Кореа прикани за нови избори, с цел да се реши сегашната рецесия в страната. Той е упрекван от настоящия президент Ленин Морено, че се пробва да провежда прелом благодарение на Мадуро.

"Това е смехотворно ", сподели Кореа. Той съобщи, че с Мадуро са в другарски връзки и че е стопански консултант на венецуелското държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР