Петима саудитци са заплашени от смъртни присъди заради убийството на

...
Петима саудитци са заплашени от смъртни присъди заради убийството на
Коментари Харесай

Екзекутират петима саудитци заради убийството на Джамал Хашоги?

Петима саудитци са застрашени от смъртни присъди поради убийството на журналиста Джамал Хашоги, написа в. Ню Йорк таймс.

Главният прокурор на консервативната близкоизточна монархия Сауд ал Муаджиб на конференция описа за хода на следствието по отношение на гибелта на рецензия на управляващите в Рияд. "Ние ще желаяме най-тежкото наказване за петима души. По случая са задържани 21 души, а хората с повдигнати обвинявания са единадесет. Хашоги е бил погубен с инжекция, а тялото му - разчленено ", съобщи той. Прокурорът оневини авторитетния престолонаследник принц Мохамед бин Салман да има нещо общо със гибелта на сътрудника на в. "Вашингтон пост ".

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разяснява изявлението на саудитския обвинител №1. "Според нас заявката на Рияд е крачка напред, само че тя не е задоволителна. Ние ще продължим да проверяваме случая ", сподели първият посланик на Анкара.

Хашоги изчезна в консулството на страната си в Истанбул на 2 октомври. Рияд призна за убийството му едвам на 20 октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР