Петима състезатели ще представят България в турнира по бадминтон на

...
Петима състезатели ще представят България в турнира по бадминтон на
Коментари Харесай

Класиране в Топ 10 е целта пред бадминтонистите ни за Европейските игри

Петима състезатели ще показват България в шампионата по бадминтон на вторите Европейски олимпийски игри в Минск.

Линда Зечири ще играе в самостоятелната конкуренция при дамите. Даниел Николов ще е нашия представител при мъжете, Мария Мицова ще играе смесена двойка с Алекс Влаар, който дружно с Димитър Янакиев ще се бори и при мъжките двойки.

Българската делегация отпътува за Беларус през днешния ден, а шампионатът по бадминтон стартира в понеделник на 24-ти и ще продължи до последния ден на Игрите - 30 юни.

Целта сложена от управлението на федерация пред състезателите е излизане от групите, обявиха президентът на централата Володя Златев и старши треньорът Петя Неделчева.

“Целта е попадане в първата десетка, което е нещо съществено. Европейските игри получиха влиятелен темперамент - дават точки за олимпийските игри, а също така заместват увропейското състезание. В Минск ще бъдат най-хубавите на Стария континент ", разясни Златев, представен от БНР.

“Проведохме осемдневен лагер, на който участваха всички състезатели от националния тим. Атмосферата в тима е много добра, всеки един се раздаде оптимално на тренировките. Обиграхме двойките и смесената двойка. Надявам се тимът да покаже една добра игра и нека всички излязат от групите и да се борят за медали ", съобщи Неделчева.

Володя Златев сподели още, че позицията на федерацията по бадминтон по проблема сестри Стоеви остава непроменена. Той и неговите сътрудници желаят те да премислят решението си да не играят за България.

„ Момичетата бяха декларирани за шампионата в Испания преди няколко дни още през април. Те пожелаха да играят под български байрак на Откритото състезание на Испания. До приключването на финансовата инспекция на Министерството след няколко дни ние от федерацията ще се въздържаме от каквито и да било ограничения. Моето персонално мнение е да изгладим разликите ", съобщи Златев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР