Петима са задържани до момента в област Хасково при специализирана

...
Петима са задържани до момента в област Хасково при специализирана
Коментари Харесай

5 задържани за търговия с вот в Хасковско

Петима са арестувани досега в област Хасково при профилирана полицейска интервенция против купения избор, която започва рано тази заран. Връчени са 21 предупредителни протокола по Закона за Министерство на вътрешните работи. 8 са били подадените сигнали, като полицията ревизира и частни адреси след разбор за рискови региони.

Проверяват се съответни адреси, набелязани след разбор на предходните избори за рискови места за търговия на гласове. Проверяват се и хора с прякори. Няма подминат сигнал, като всичко се рапортува на прокуратурата “, разяснява шефът на ОД на МВР-Хасково Иван Расоков.

Трима от арестуваните са в община Хасково, двама в Любимец, където при инспекция на четвърти за през днешния ден адрес са открити още описи, пари и злато. Списъци с имена и суми, персонални карти, хероин и марихуана са конфискувани при инспекциите в Хасково и село Узунджово от рано тази заран досега, посочи шефът на регионалната дирекция на МВР-Хасково.

Сред рисковите адреси е и домът на 47-годишния Андрей Йонков в ромската махала на град Любимец. В пристройка към къщата той стопанисва хранителен магазин. Призори униформените нахлуха в жилището и комерсиалните пространства.

В дома бяха единствено жена му и двете им дребни деца. Оказва се, че още нощес мъжът отишъл за риба дружно със собствен другар.

В парцела от другата страна на улицата живеят родителите на Андрей Катя и Мурад. Катя е безапелационна, че синът й не се занимава нито с лихварство, нито с изборна търговия.

Претърсването в къщата, комерсиалния обект и бараките от другата страна на улицата дава резултат- открити са описи с имена и записани против тях суми, както и цигари без бандерол, оповестява шефът на ОД на МВР-Хасково Иван Расоков.

По-късно в различен търговски обект също в Любимец са открити тетрадки със описи имена и суми. Продавачката Зинка обаче, отхвърля те да имат нещо общо с идните избори. Тук в Любимец няма такива хора да дават пари за гласове, безапелационна е тя.

Всъщност гласуващите в Любимец имат своя любим фаворит- обичайният към този момент първенец по преференции народен представител в няколко Народното събрание, който и в този момент е втори в партийната си листа. През 2021г. ветеринарният доктор от Любимец записа народен връх с 13 655 преференции и във всички избори досега изрично печели в родното си място и община, като има секции, в които получава над 90 на 100 от гласовете. Запазва и позицията си на най-харесван измежду претендентите за Народното събрание в Хасковско. Дали и в резултатите от идния избор ще е по този начин и ще остане националният любим в изборния район ще е ясно след 27 октомври. А другояче полицейската акция против купения избор в района продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР