Петима са били ранени при най-голямото нападение с дронове срещу

...
Петима са били ранени при най-голямото нападение с дронове срещу
Коментари Харесай

Москва извърши най-голямото нападение с дронове срещу Киев от началото на войната

Петима са били ранени при най-голямото нахлуване с дронове против Киев от началото на войната , предадоха Ройтерс и Франс прес.

Нападението стартира в ранните часове на деня, като с изгрева на слънцето се появиха още талази.

Предупреждението за въздушно нахлуване продължи общо шест часа.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че по Украйна са били изстреляни над 70 ирански дрона камикадзе и че множеството от тях - само че не всички, са били свалени. Впоследствие военновъздушните сили оповестиха, че са свалили 71 дрона " Шахед " и една ракета. Общо по столицата са били изстреляни 75 дрона, отбелязва УНИАН.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в Telegram, че при нападението са били ранени петима души, в това число 11-годишно момиче. Повредени са здания в целия град, а парчета от свален дрон са провокирали пожар в детска градина.

Зеленски съобщи, че нападението е осъществено предумишлено в ранните часове на деня, когато украинците означават най-тежката си национална покруса - глада през 1932-33 година, чиято жертва стават няколко милиона души.

Украинското управление и преди е предписание паралели сред Гладомора и настоящето навлизане на Русия. Украйна и над 30 други страни признават Гладомора за геноцид над украинския народ от страна на Съветския съюз, който по това време ръководи Украйна и се пробва да потисне устрема към самостоятелност.

Москва отхвърля смъртните случаи да са породени от умишлена политика на геноцид и твърди, че руснаците и други етнически групи също са потърпевши от апетит.

Целта на нападението към този момент остава неразбираема, само че през последните седмици Украйна предизвестява, че Русия още веднъж ще организира въздушна акция, с цел да унищожи енергийната система на страната, както се опита да направи предходната зима. Украинското министерство на енергетиката заяви, че близо 200 здания в столицата, в това число 77 жилищни, са останали без ток вследствие на нападението.

" Изглежда, че довечера чухме увертюрата. Прелюдията към зимния сезон ", написа във Facebook известният украински икономист Серхий Фурса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР