Петима работници загинаха, след като взрив разтърси завод за ракети

...
Петима работници загинаха, след като взрив разтърси завод за ракети
Коментари Харесай

Петима работници загинаха при взрив във военен завод в Анкара

Петима служащи починаха, откакто гърмеж раздруса цех за ракети и експлозиви на към 40 км от турската столица Анкара, заяви Министерството на националната защита, представено от „ Сабах “.


" Във фабриката за ракети и експлозиви на (Корпорация за механична и химическа индустрия в квартал Елмадаг на Анкара избухна гърмеж. В резултат на детонацията починаха петима наши служащи. Във връзка с случая стартира правосъдно и административно следствие ", се споделя в изказване на ведомството.

Експлозията е станала към 8:45 ч. сутринта в завода и евентуално е била породена от химическа реакция при производството на динамит, съобщи пред губернаторът на Анкара Васип Шахин.

Главната прокуратура на Елмадаг стартира следствие на случая.

" Двама прокурори бяха назначени неотложно от Главната прокуратура на Елмадаг по отношение на детонацията и гибелта на петима служащи във фабриката „ Barutsan “, работеща в нашия окръг Елмадаг, към 08:50 ч. на 10 юни 2023 година, и те започнаха следствия на мястото на престъплението. Разследването се организира подробно ", се споделя в изказване на Главната прокуратура на Анкара.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган е осведомен за случая от министъра на националната защита Яшар Гюлер. Турският президент изрази съболезнованията си към фамилиите и роднините на починалите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР