Петима млади пловдивчани, представители на ЛГБТИ общността, са били пребити

...
Петима млади пловдивчани, представители на ЛГБТИ общността, са били пребити
Коментари Харесай

Примамват пловдивчани с различна сексуална ориентация и ги п...

Петима млади пловдивчани, представители на ЛГБТИ общността, са били пребити в региона на Младежкия рид. За това алармират техни другари в обществените мрежи. По думите им отношението към момчетата било грубо, като завършвало с побой, храчене и псувни.

Основните биячи са група от 8-10 младежи, които са решили да се саморазправят с хора с друга полова ориентировка, тъй като са срещу тях. Така са взели нещата в свои ръце и най-необезпокоявано ползват законите на джунглата в града под тепетата, споделят приятелите на пострадалите.

Атаките към петимата младежи са осъществени през последния месец. Основната скица за примамване е приложението за запознанства Grindr. Там гамените си уговарят среща с представител на ЛГБТИ общността, а откакто се появи схваща, че е попаднал в капан, от който няма изплъзване. 

При един от случаите на Младежкия рид група от 7 момчета атакува физически пловдивчанин, който получава пострадвания по коляното и лицето. Поредицата от сходни хомофобски прояви в Пловдив напълно не свършва дотук. В различен от случаите 9 момчета скочили на 15-годишен младеж с друга полова ориентировка и го пребили. Друг образец пък е нахлуване над двама младежи от ЛГБТИ общността с револвер със сачми.

Очевидно тази завист и злоба към другите в Пловдив придобива все по-грозни и страшни измерения, като за справяне със обстановката са нужни крути ограничения, считат потърпевши и техните близки. 

За казуса сигнализираха и от партия " Зелено придвижване ".  Според политическата групировка в Пловдив се разиграва един безусловно неприемлив за демократична страна и членка на Европейски Съюз сюжет. 

" Ние от Зелено придвижване за следващ път заявяваме поддръжката си за правото на всеки да бъде себе си. Осъждаме остро деянията на принуждение основано на полова ориентировка и показваме сериозна угриженост за зачестилите хомофобски офанзиви в Пловдив. Ние от Зелено придвижване ще създадем безусловно всичко по силите си, с цел да бъде кръстосан пътят на хомофобията и насилието в нашето общество. Защото сеещите вятър през днешния ден на следващия ден ще пожънат стихия, която заплашва най-после да опустоши демократичните полезности и детайли на правовата страна, реализирани с толкоз труд и старания през последните десетилетия " се споделя в тяхна позиция във връзка грозните случки. 

Репортер на " Марица " се свърза както с полицията, по този начин и с прокуратурата в града под тепетата. И от двете места показаха пред медията ни, че няма подадени сигнали за сходни произшествия. Възможно е нападнатите да не са съобщили за случилото се. От полицията прецизираха, че сигналите може да са признати и регистрирани като нахлуване, само че няма по какъв начин да се знае точната причина за него, т.е. е ясно, че няма по какъв начин униформените да питат всеки за половата му ориентировка. Причината може да стане ясна в хода на следствие и разпити. 

Така или другояче казусът го има и е сериозен. И не е от през вчерашния ден. Преди две години да вземем за пример имаше сходни прояви в Градската градина. Тогава нападателни младежи атакуваха свои връстници с друга полова ориентировка, като ги замерваха с яйца и брашно. Имаше както цветущи обиди, по този начин и побой. Наложи се и интервенция на полицията в града под тепетата. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР