Петима мъже бяха осъдени на повече от 30 години затвор

...
Петима мъже бяха осъдени на повече от 30 години затвор
Коментари Харесай

Историческо решение и затвор за пиратство и нелегално излъчване на мачове от Висшата лига

Петима мъже бяха наказани на повече от 30 години затвор във Великобритания след историческо решение за Висшата лига в Англия за пиратство и незаконен стрийминг за мачовете в Премиър лийг. Замесените лица, въвлечени в цялата история, са сред 30 и 46-годишна възраст и оперират и ръководят една от най-големите противозаконни услуги за незаконни права при телевизионно лъчение в Обединеното кралство и са продавали телевизионните услуги на над 50 хиляди клиенти и дистрибутори.

Това разрешава противозаконен достъп до лъчение и футболен поток, като могат да се гледат  всички най-ценни спортни събития по света.

По въпросния проблем, това е най-голямото правосъдно гонене в света на противозаконния стрийминг и петимата бяха осъдени в съда в Честърфийлд във вторник, откакто бяха приети за отговорни в скрит план за машинация, пране на пари и пренебрежение към правосъдните лица, съобщава Daily Mail.

36-годишният Марк Гулд, 45-годишният Стивън Гордър, 41-годишният Питър Джоли, 36-годишният Кристофър Фелвъс, 33-годишният Уилиам Браун и 30-годишният Зак Смит, са генерирали над 7 милиона английски лири сред 2016-а и 2021-а година, откакто са били извоювани посредством три пиратски стрийминг организации, които оферират противозаконен достъп до спортно телевизионно наличие, в това число мачове онлайн от най-високото равнище на футбола в Англия.

Гулд, който беше назван от арбитър Мартин Хърст като „ основният уредник “ на заговора, беше наказан на 11 години затвор, до момента в който Гордън, Джоли, Фелвъс и Браун получиха санкции от три до шест години зад решетките.

Смит, който е работил като „ къртица “, продавайки информация, получена от работата си в организация за онлайн наблюдаване и правоприлагане, към момента е на независимост, само че заповедта му за арест е издадена. След като стана ясна присъдата, арбитър Хърст акцентира по какъв начин групата таксува по 10 паунда на месец хората за противозаконното пиратство.

Става въпрос за наличие от малките екрани с абонамент – Sky Sports и BT Sports, които в този момент са сегашни притежатели на правата за Висшата лига в Обединеното кралство. Нормираните цени на месец за това наличие на Острова е сред 60 и 80 паунда.

Твърди се, че квинтетът са предоставяли над 300 канала с обслужване 24 часа и седем дни в денонощието на повече от 50 хиляди клиенти. Така са направени 4,6 милиона паунда за по-малко от две години, като Гулд е взел 1,7 от тях.

Разследващите органи идентифицираха също по този начин по какъв начин са се правили заплащанията през сметки в PayPal на името на Shared-VPS, преди да се реалокират при криптовалутите. Акаунтът обаче беше обвързван с Гулд, защото следствието удостовери, че профилът е бил употребен за поръчка на храна и електрически артикули до у дома към домашния адрес на Гулд.

През 2018-а година пък компанията Optimal беше пусната от Гордън и Джоли след спор за възнаграждение сред Гордън и Гулд, само че тя в последна сметка се провали, откакто Гулд и Браун саботираха услугата, заразявайки нейните сървъри със злотворен програмен продукт.

Малко по-късно е бил основан споделен VPS от Гулд, Фелвъс и Браун и се е наричал Flawless 2. Триото предприе обилни стъпки за прикриване на услугата, като Браун е бил индивидът, който да пречи на управляващите да открият софтуера за нелегално телевизионно лъчение. По-късно обаче въпросният VPS бива оголен, откакто Birmingham Trading Standarts арестува един от огромните дистрибутори на системата след огромно следствие от Премиър лийг и FACT (бел. ред – организация във Англия, защитаваща интелектуалната собственост).

Разследването и правосъдното следене беше поето от администрацията на Висшата лига, както и FACT, като са осъществени стотици инспекции на осем адреса в цялата страна от 2018-а година до момента.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР