Петима фенове на Уест хем, които нахлуха на терена по

...
Петима фенове на Уест хем, които нахлуха на терена по
Коментари Харесай

Фенове получиха доживотна забрана да посещават мачове на "Уест хем"

Петима почитатели на " Уест хем ", които нахлуха на терена по време на мача с " Бърнли " на 10 март, получиха доживотни санкции. Те няма да посещават повече както домакинските срещи на " чуковете ", по този начин и гостуванията.

Още няколко последователи са получили доживотни санкции поради мятане на монети и предмети " за да наранят или навредят " на хората, които заемаха местата в директорската ложа, заяви клубът, без да уточни броя на глобените.

От управлението на " Уест хем " допълниха, че сега се проверяват още няколко случая, включително " опит да навлизане на терена и дейности на принуждение ". Полицията също спомага за разрешаването на случаите.

" Клубът чака да наложи още забрани въз основа на свидетелски показания и висококачествени видеокадри, които ще бъдат налични преди идващия домашен мач - против " Саутхемптън " на 31 март ", се споделя още в известието на клубния уебсайт на " Уест хем ".

 Фенове получиха доживотна възбрана да посещават мачове на
© Reuters

Вицепрезидентът на " чуковете " Карън Брейди се извини за случилото се на олимпийския стадион в Лондон и го разказа като " един от най-болезнените дни в историята на клуба ".

" Имаме нулева приемливост към всяка форма на принуждение, която заплашва сигурността на другите. Поели сме ангажимент да осигурим сигурна и комфортна среда за всички фенове ". обявиха още от клуба.

Въпреки вложенията и положителното финансово положение " Уест хем " минава през доста тежък сезон, в който се обрисува да води битка за оцеляване до последния кръг. " Чуковете " са в серия от три следващи загуби и имат единствено една победа в последните си седем мача.

Тежкото проваляне с 0:3 от " Бърнли " отприщи вълна от неодобрение против притежателите Дейвид Съливан и Дейвид Голд. Фенските организации възнамеряваха протестно шествие преди срещата, само че след среща с изпълнителния шеф Карън Брейди се отхвърлиха.

 Фенове получиха доживотна възбрана да посещават мачове на
© Reuters

Ситуацията обаче излезе от надзор през второто полувреме, когато десетки почитатели нахлуха на терена. Стюардите не съумяха да се оправят с тях, а капитанът на " чуковете " Марк Нобъл повали един от ентусиастите. След дълги пререкания почитателите се върнаха на трибуните.

Реферът Лий Мейсън организира съвещания с мениджърите Дейвид Мойс и Шон Дайш дали да приключи срещата, само че до това въпреки всичко не се стигна. Между 66-ата и 70-ата минута Ашли Барнс и Крис Ууд вкараха първите два гола за " Бърнли ", което провокира още повече гнева на почитателите.

Част от седящите в централната естрада напуснаха местата си и пробваха да щурмуват ложите, където стояха двамата притежатели, които бързо бяха изведени с защитата от стадиона.

 Фенове получиха доживотна възбрана да посещават мачове на
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР