Петима души загинаха в лавини в Австрия и Швейцария. Това

...
Петима души загинаха в лавини в Австрия и Швейцария. Това
Коментари Харесай

Лавини в Австрия и Швейцария причиниха смъртта на петима души

Петима души починаха в лавини в Австрия и Швейцария. Това накара управляващите да предупредят за рисковете, подбудени от изключително нестабилната снежна завивка.

Трима от починалите са били на посещаване в алпийските региони на Австрия. " Един фен на зимните спортове е умрял в лавина в Калтенбах ", съобщи представител на полицията пред Агенция Франс Прес, без да даде повече детайлности за случая в дребното алпийско селце. 

Австрийската осведомителна организация APA заяви, че жертвата е 17-годишен новозеландец, който е карал ски отвън пистите.  В петък 32-годишен китаец, за който също се твърди, че е карал ски отвън обозначените направления, почина в лавина в курорта Зьолден. Трета жертва беше открита мъртва, откакто беше оповестена за изчезнала предходния ден. APA заяви, че мъжът, на 50 години, е умрял в долината Клайнвалзертал на границата на Австрия с Германия.

В Швейцария двама скиори отвън пистите са починали от лавина в югоизточния кантон Граубенден, заяви полицията. През последните два дни интензивните снеговалежи и вятърът са нараснали лавинната заплаха.

Властите в Австрия предизвестиха феновете на зимните спортове да бъдат деликатни.  Въпреки че степента на паника е избрана на четири по петстепенната канара, доста туристи са се отклонили от маркираните писти, обявиха управляващите.  Лавинната конюнктура докара и до голям брой избавителни интервенции, които сами по себе си бяха още по-опасни заради метеорологичните условия.

След слабия старт на сезона заради неналичието на сняг на ниска и междинна надморска височина, сега във Виена тече февруарската учебна почивка и австрийските курорти са цялостни. През последните години в Австрия, която е водеща дестинация за зимни спортове, лавините убиват към двадесет души годишно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР