Петима души загинаха, след като лодка в Нова Зеландия се

...
Петима души загинаха, след като лодка в Нова Зеландия се
Коментари Харесай

Петима души загинаха при инцидент с лодка край Нова Зеландия

Петима души починаха, откакто лодка в Нова Зеландия се е преобърнала след конфликт с кит, информира Ал-Джазира, цитирайки мести медии.

Обществената телевизия на Нова Зеландия RNZ (Радио Нова Зеландия) заяви в събота, че лодката се е преобърнала край залива Гуус покрай град Кайкура на Южния остров.

Единадесет души са били на борда на плавателния съд, когато се е преобърнал, а пет тела са били извадени по-късно от чиновници на службите за незабавна помощ, заяви RNZ, базирайки се на локалната полиция. Спасени са шестима души.

Полицията заяви, че лодката се е преобърнала след " конфликт ", само че не може да удостовери с какво тъкмо се е сблъскала.

Кметът на Кайкура Крейг Макъл съобщи, че морето е било умерено по време на случая и се допуска, че кит е изплувал отдолу под лодката и я е обърнал. Той добави, че в региона е имало кашалоти, а също и няколко гърбати китове, пътуващи през това време.

Преобърналата се лодка е била наета от група дами.

Кайкура е известна дестинация за наблюдаване на китове. Морското дъно се спуска внезапно от брега, което води до дълбоки води покрай брега.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР