Петима души загинаха, а най-малко 25 бяха ранени при голям

...
Петима души загинаха, а най-малко 25 бяха ранени при голям
Коментари Харесай

Петима загинаха, 25 са ранени при пожар в руски военен изследователски институт

Петима души починаха, а минимум 25 бяха ранени при огромен пожар през днешния ден във боен проучвателен институт в град Твер, на 160 км от Москва, оповестиха съветски медии и Франс прес, като се позоваха на избавителните служби.

Руската телевизия излъчи фрагменти с гъст черен пушек, издигащ се над внушителната четириетажна постройка на Централния проучвателен институт на съветските въздушно-космически сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според очевидци, представени от малкия екран, няколко чиновници на института са скочили през прозорци на горните етажи, с цел да избягат от пламъците, обхванали 1000 кв. м повърхност.

Седем от ранените са били приети в болница, в това число трима в интензивно поделение, заяви представител на Тверската регионална болница, представен от формалната организация ТАСС.

По предварителна информация пожарът може да се дължи на остарялата електрическа апаратура на постройката, заяви ТАСС. Руските избавителни служби споделиха, че броят на жертвите може да нарасне.

Според съветското министерство на защитата институтът се занимава с проучвания, свързани с съветската аерокосмическа защита, както и с създаването на нови системи за противовъздушна защита.

Пожарите, породени от остарели електрически съоръжения или неспазване на стандартите за сигурност и при които умират хора, остават постоянно събитие в Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР