Петима души се удавиха, а седем са в неизвестностЛодка с

...
Петима души се удавиха, а седем са в неизвестностЛодка с
Коментари Харесай

Лодка с мигранти потъна край Тунис

Петима души се удавиха, а седем са в неопределеност

Лодка с мигранти потъна покрай пристанищния тунизийски град Сфакс, петима души се удавиха, а седем са в неопределеност, предава Асошиейтед прес, базирайки се на управляващите. 

Сфакс е насочна точка за множеството плавателни съдове, които пробват да прекосят Средиземно море и да стигнат до Италия. Двадесет и трима мигранти бяха избавени от общо 35 на борда. По-голямата част от тях са от Тунис, а " дребен брой са от страните в Субсахарска Африка ", сподели Фаузи Масмуди, представител на съда в Сфакс.

Five dead as boat carrying refugees sinks off Tunisia

Лодката е потънала през вчерашния ден, малко откакто е напуснала региона на Сфакс, добави Масмуди. Властите са почнали следствие, с цел да се откри повода за случая, зародил два дни откакто друга мигрантска лодка потъна покрай Габес, пристанище в Югоизточен Тунис, и живота си изгубиха дете и 20-годишен мъж, а петима души са в неопределеност.

През последните дни редица лодки се прекатурнаха, разрушиха се или изпаднаха в неволя край крайбрежията на Северна Африка и покрай италианските крайбрежия. Тази година десетки хиляди мигранти пробваха да преминат през Средиземно море с вярата да стигнат Европа.

В рамките на два дни, мигранти, тръгнали с десетки паянтови лодки от тунизийския бряг, са слезли на три дребни италиански острова, оповестиха публични лица. Освен това транспортен съд на благотворителна организация извърши 15 избавителни интервенции. В неделя, след корабокрушение италианската брегова защита откри тяло покрай западните брегова на Сицилия.

Миналата седмица търговски транспортен съд качи на борда си четирима оживели, които се носели по водата в безмоторна лодка на контрабандисти. Те описват по какъв начин са били изхвърлени в морето, когато високите талази преобърнали плавателния съд, на който били натоварени, и 41 пасажери са починали.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР